Zdravstveni problemi
3

U predstavi "Sjećaš li se Doli Bel" umjesto Saše Petrovića gledat ćemo Admira Glamočaka

Klix.ba
Na probi predstave "Sjećaš li se Doli Bel" (Foto: I. Š./Klix.ba)
Na probi predstave "Sjećaš li se Doli Bel" (Foto: I. Š./Klix.ba)
Od premijernog izvođenja dugoočekivane predstave "Sjećaš li se Doli Bel" u Kamernom teatru 55 dijeli nas nešto manje od 30 sati. Dvanaest glumaca iznijet će ovu sjajnu priču Abdulaha Sidrana, a Sašu Petrovića zamijenit će Admir Glamočak.

Ovu informaciju, koja je čuvana u strogoj tajnosti kako bi proces rada na predstavi bio zaštićen, otkrio je glumac i direktor Kamernog teatra 55 Emir Hadžihafizbegović.

"Naš dragi glumac i prijatelj Saša Petrović je tokom rada na predstavi doživio jedan ozbiljan zdravstveni problem koji ga je spriječio da nastavi rad. U dogovoru s rediteljem morali smo napraviti glumačku zamjenu kako bi Saša mogao brinuti o svom zdravlju. Kao zamjena nam je došao Admir Glamočak koji je pored svih svojih profesorskih obaveza na Akademiji scenskih umjetnosti, režiranja predstave u Mostaru, mentorskog rada s diplomantima te snimanja serije 'Lud, zbunjen, normalan' bez premišljanja uskočio u drugu trećinu radnog procesa kako bi nam pomogao. To je prijatelj. To je profesionalac. Bez premca. Ja se kao upravnik Kamernog teatra 55 moram i želim zahvaliti Admiru na njegovom ogromnom trudu i ljubavi prema našem teatru i moram reći da sam presretan i počašćen jer sam imao priliku gledati ga kako u kratkom, gotovo nemogućem vremenskom periodu pravi dvije maestralne uloge. I još svira saz", rekao je Hadžihafizbegović.

Osim Admira Glamočaka u ovoj predstavi gledat ćemo Emira Hadžihafizbegovića, Gordanu Boban, Davora Golubovića, Elmu Juković, Mirsada Tuku, Tatjanu Šojić, Muhameda Hadžovića, Sabita Sejdinovića, Sina Kurta, Amara Selimovića i Sašu Krmpotića. Režiju potpisuje Kokan Mladenović, dramaturgiju Vedran Fajković, dok je za kostime i scenografiju zaslužna Adisa Vatreš-Selimović.

Nakon premijernog izvođenja 15. marta predstava "Sjećaš li se Doli Bel" će na sceni Kamernog teatra biti izvedena 16., 18., 19., 20., 26. i 27. marta. Karte možete kupiti na blagajni Kamernog teatra ili putem sistema Kupikartu.ba.