Kultura
0

U petak otvaranje izložbe bh. strip autora u Mostaru

FENA
Otvaranje izložbe bh. strip autora održat će se u petak, 23. septembra, u 20 sati u prostorijama OKC-a "Abrašević" u Mostaru, saopćeno je iz tog centra.

Organizator izložbe je Udruženje "Drugi ugao" u saradnji s Omladinskim kulturnim centrom "Abrašević", a ona će biti postavljena od 23. do 29. septembra u prostorijama Abraševića.

"Drugi ugao" oformio je tim nagrađivanih strip scenarista i crtača koji su prethodno bili okupljeni kao neformalna družba "Stripopeka Inicijativa". "Stripopeka" je, između svojih drugih aktivnosti na promociji strip kulture, bila poznata i po izložbama bh. stripa koje je organizovala u Sarajevu i širom Bosne i Hercegovine.

Iz tog udruženja su istakli kako im je velika čast i zadovoljstvo vratiti se u Mostar (nakon zadnje izložbe stripa održane 2009. godine) i putem ove izložbe hercegovačkoj publici predstaviti preko 100 strip radova domaćih autora pristiglih na otvoreni konkurs.

U subotu, 24. septembra, u 11 sati svi zainteresovani moći će prisustvovati strip radionici u OK-u "Abrašević, navodi se u saopćenju.