Komentari (198)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Stvarno ne mogu da vjerujem da je neko mogao ovo tek tako da zakopa i prekrije samo zemljom da bi mogli korisiti kao parnking prostor.
Obavezno rekonstruisati dzamiju da studenti sa pravnog fakulteta ne propuštaju namaze
Malo covjeka ovo tjera da se zapita kako je zivot kratak i da ce i on sutra biti "ove kosti". Bodrimo jedni druge na cinjenje dobrih djela, jer djela su vjecna.
Da nisu pronadjene kosti od ovih iz Srebrenice...?
Ako ičega ne fali to je dzamija i crkava. Ima ih na svakome ćošku. Šteta prostora.
pa jeste li vi ludi ili vam noge smrde?! otkopavajući mezarije našli mezarije i kosti. pamajkuvamjebem stranačko botovsku. debili ko vi bi u komunizmu prvi digli ruku da se sve to sruši i zatrpa. I na kraju krajeva čitavo sarajevo je na grobljima i mezarijima izgrađeno. zajedničke institucije su na starom pravoslavnom groblju, veliki park... pa šta?!
Sve su ovo zatrpale komunjare....
Dobra prilika za mlade arheologe da uce prakticno. Ugodno s korisnim. 😃
Sta sve zemlja skriva Bog zna... svaka cast za projekat
Jesu li nasli zlatne kasike
svaka cast, ova vijest me bas obradovala. sve do medalje
Treba nama vise ovih istrazivanja i ispitivanja proslosti i svega sto je ona nosila u sebi.Definitivno.Samo naprijed
Historija BIH se mora ocuvati, sto vidim na ovom primjeru i bas mi je drago. Napokon da se nekima zacepe usta. Dokazano sve, stoga nacelnice svaka vam cast kad ste ovo pokrenuli
Sta je dokazano? Pojasni malo... Ja se nadam da cete naci neku "bogumilsku" Crkvu, koju i ako pronadjete ne vidim kakve veze ima sa vama...A pronaci je necete jer nisu ni postojale...Manadtir Tvrdos datira iz 4. vijeka, da to nije mozda vanzemaljski manastir po vama u pederaciji?
mladi arheolozi su ovo bas profesionalno pristupili ovome, a i drago mi je sto se ovo sve pokrenulo i dokazalo. Cista desetka
Sve na sta se istorijsko naslijedje odnosi, neovisno o kakvom se radi, treba postivati i zastititi, a ako je ovaj objekat, za vrijeme bivse drzave porusen, ne mora se odnositi niti okriviti bivsi komunisticki sistem, nego sve je, kao i sad, stvar pojedinaca, koji nisu imali dovoljno predstave niti znanja o tim stvarima to jest o odnosu prema istorijskom naslijedju.
To su četnici skriveni u komunjare uradili isto kao i sa džamijom i mezarjem u parku kod latinske ćuprije. Godinama su ljudi sjedili tu i prolazili kroz park. Ne vjerujem da će se javiti u ovom slučaju dežurne titOvce.
Kopate oko lokaliteta nekadašnje džamije (koja je btw prije samo 70 godina srušena) i našli ste mezarluk i kosti? Sirijsli?