{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U nedjelju otvaranje Festivala animiranog filma "Banjaluka 2011"

S
22.10.2011. u 17:53
0
7
U nedjelju otvaranje Festivala animiranog filma "Banjaluka 2011"
0
U nedjelju otvaranje Festivala animiranog filma "Banjaluka 2011"
U Banjoj Luci će u nedjelju biti otvoren 4. Međunarodni festival animiranog filma “Banjaluka 2011”, tokom kojeg će u sedam gradova i opština BiH biti prikazano više od 300 animiranih filmova iz 30 zemalja svijeta.
Kako je najavljeno, osim Banje Luke filmovi će do 28. oktobra biti prikazivani u Sarajevu, Tuzli, Trebinju, Bijeljini, Bosanskoj Gradišci i Mrkonjić Gradu.

Prema najavama festival bi u u Dječijem pozorištu RS, u 20 sati trebao da otvori britanski animator Phil Mulloy, a istog dana, bit će otvorena i izložba stripa istaknutog hrvatskog animatora Borivoja Dovnikovića.

U takmičarskom programu publika i žiri će vidjeti 47 ostvarenja, među kojima i animirane filmove svjetski poznatih autora (Quay Brothers, Barry Purves) ali i četiri filmske animacije iz BiH. U dječijem takmičarskom programu biće prikazano 14 animiranih filmova.

Umjetnike i njihov rad ocijeniće međunarodni žiri u sastavu Vera Neubauer (Velika Britanija), Izabela Plucinska (Poljska), Steva Živkov (Srbija), Marko Meštrović (Hrvatska) i Luka Kecman (BiH).

Generalni pokrovitelj Međunarodnog festivala animiranog filma "Banjaluka 2011“ je Ministarstvo prosvjete i kulture RS, a generalni sponzor Hypo Alpe Adria banka. Glavna festivalska nagrada iznosi 3.000 eura.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: