U Indoneziji otvorena izložba umjetničkih fotografija Mensure Jahić

Klix.ba
27.11.2015. u 10:04
56
2
U Indoneziji otvorena izložba umjetničkih fotografija Mensure Jahić
56
1/7
2/7
3/7
4/7
5/7
6/7
7/7
U galerijskom prostoru muzeja Cemara u Džakarti u Indoneziji otvorena je izložba radova bh. fotografkinje Mensure Jahić pod nazivom "Kada se svjetlost susretne sa životom".
Izložbu je otvorio ambasador Bosne i Hercegovine u Indoneziji Muhamed Čengić, a otvaranju izložbe prisustvovala je i umjetnica zajedno sa predstavnicima Ambasade Indonezije u Bosni i Hercegovini.

Ova prva izložba umjetnika iz BiH u Indoneziji nakon raspada bivše Jugoslavije zajednički je projekat dviju ambasada, Indonezije u BiH i Ambasade Bosne i Hercegovine u Indoneziji, a Jahić će pri povratku u BiH upriličiti sljedeću izložbu pod nazivom "Spirit of Jakarta".

Cilj izložbi je, prema riječima umjetnice, dijalog i interakcija ova dva naroda, što će doprinijeti razvoju prijateljskih odnosa i zbližavanju kultura i tradicija.

U razgovoru za Klix.ba, fotografkinja Jahić navodi kako je dobila prijedlog ambasadora Sejšela da isti projekat napravi i na Sejšelima, a za sličan projekat zainteresiran je i ambasador Pakistana, dok su je neki umjetnici pozvali da posjete Bali sljedeće godine.

"Ovakva i slična putovanja su od posebne važnosti za svakog umjetnika jer šire horizonte, obogaćuju ličnost, pomažu umjetniku da bude prisutan na svjetskoj art sceni, prati promjene i dešavanja, stiče nova znanja različitog umjetničkog izražaja i tehnika", kaže Jahić.

Mensuru Jahić je art magazin Universal Colours proglasio umjetnicom godine, a više o njoj možete čitati ovdje.


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: