|

U BNP Zenica održan 20. tradicionalni Božićni koncert

U BNP Zenica održan 20. tradicionalni Božićni koncert
0
Piše: Elmedin Mehić
23.12.2012. u 20:09
14
komentara
0

dijeljenja
1/14
2/14
3/14
4/14
5/14
6/14
7/14
8/14
9/14
10/14
11/14
12/14
13/14
14/14
U Bosanskom narodnom pozorištu Zenica večeras je održan 20. tradicionalni Božićni koncert.
Za večerašnje izvedbe zeničkoj publici pobrinuli su se članovi Kamernog simfonijskog orkestra i hora Zenica, ali i umjetnici i skupine iz Žepča i Novog Travnika. Koncert je otvorila Benisa Đidić sa izvedbom F. Schuberta "Ave Maria", a izvedba "The lion sleeps tonight" Vokalnog ansambla "Bel Canto" iz Zenice impresionirala je sve prisutne.

Večerašnjem koncertu prisustvovao je i Don Ante Ledić, direktor Katoličkog školskog centra "Sveti Pavao" Zenica, koji je iskoristio priliku i čestitao Božić i Novu godinu.

"Razmišljajući o tome što kazati večeras, slušajući ove izvođače što su pjevali pjesme slave i hvale jednom malom djetetu, palo mi je napamet ovo: Po zadnjim statistikama, na ovoj planeti ima dvije milijarde i sto miliona kršćana koji ovih dana slave i proslavljaju ime Isusa Krista. To dijete nije napisalo niti jednu knjigu, niti je povelo ni dovelo niti jedan rat, ali je stalo u jaslice, da bi na kraju otišlo na križ i samo molilo za mir među ljudima. Taj mali Bog nikada nije dijelio čovjeka od čovjeka, taj čovjek nikada nije odbacio ni grešnika, prihvatio je svakog čovjeka i muškarca kojeg su svi odbacili. Isus je ispisivao povijest ovog svijeta, kršćani ga nazivaju Bogom spasiteljem, muslimani znaju kao proroka, židovi kao jednog od proroka i svi na neki način odaju čast i hvalu", kazao je Don Ante Ledić u svome izlaganju, te dodao:

"Na neki način i grad Zenica je jedinstven grad u kojem Bosansko narodno pozorište Zenica, uz toliko prisustvo muslimana, Bošnjaka, onih koji ne shvaćaju Isusa kao mi kršćani, već 20. put organiziraju ovaj koncert u čast Isusu Kristu. Hvala ovom gradu koji priznaje kršćanske vrijednosti koje mi poštujemo i kojima se ponosimo. U tom duhu mira, pomirenja, ljubavi, tolerancije i vjere i povratka na Božije puteve, svima vama želim sretne i blagdane i praznike i da u novoj godini budemo sretniji, zdraviji i bolji. Čestit Božić i sretna Nova godina", poručio je Don Ante Ledić svim prisutnima u velikoj sali Bosanskog narodnog pozorišta u Zenici.

Za kraj 20. Božićnog koncerta pobrinuo se Dječiji zbor KŠC "Sveti Pavao" Zenica, čiji su članovi zajedno sa svim večerašnjim izvođačima izveli pjesmu "Zvončići", koju je pripremio profesor Davorin Bošnjaković.
Prijavi grešku


Komentari (14)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...