Kultura
1

U Banjoj Luci otvorena multimedijalna izložba "Ko još vjeruje?"

Piše: M.R.
(Foto: Klix.ba)
Multimedijalna izložba mladog banjalučkog slikara Ninoslava Kovačevića otvorena je večeras u Banjoj Luci u prostorijama Banskog dvora.

Ovom izložbom obuhvaćene su instalacije, crteži, fotografije i videoradovi nastali u periodu od 2011. do 2014. godine, kojima se ovaj autor pozicionira na savremenoj sceni kao jedan od predstavnika mlađe generacije školovane na Akademiji umjetnosti u Banjoj Luci.

Prema riječima Kovačevića, koncept izložbe je predstavljen kroz više medija i osmišljen je tako da zainteresira publiku.

Fotodokumentacijom predstavljena je serija instalacija promjenljivih dimenzija, koje su realizovane na različitim lokacijama upotrebom nekoliko hiljada komada plastičnih čaša kao osnovnog materijala.

Ove banalne upotrebne predmete umjetnik je sakupljao sa kolektivnih manifestacija kakva su vjenčanja, slave, sahrane, izložbe itd, a potom na njima intervenisao bojom djelimično ili upotpunosti.

U pitanju su interaktivna djela nastala preciznim raspoređivanjem i slaganjem čaša na podu ili zidu prema detaljnim ornamentalnim mustrama, koja podrazumijevaju aktivno učešće publike.

Izložba "Ko još vjeruje?“, bit će otvorena za sve posjetioce 15 dana, u prostorijama Kulturnog centra Banski dvor.