Kultura
29

Tuzlak koji živi u Portugalu i njegov kolega Grk priredili cjelovečernji koncert

Piše: D. Brkić
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Duo Kontaksakis-Ivanović, koji je osnovan 2004. godine i kojeg sačinjavaju Dejan Ivanović i Mihalis Kontaksakis, u petak uvečer je u Međunarodnoj galeriji portreta priredio cjelovečernji koncert u povodu 8. marta, Međunarodnog praznika žena.

Ivanović je rođen u Tuzli, ali već godinama živi i radi u Portugalu, dok je Kontaksakis rođen u Grčkoj gdje živi i radi.

Ovaj gitarski duo već je nastupao pred tuzlanskom publikom 2006. godine, a Ivanović i Kontaksakis su se slučajno upoznali na jednom takmičenju u Rumuniji i od tada nastupaju u duetu.

Inače, Ivanović i Kontaksakis ove godine obilježavaju deceniju zajedničke saradnje, a Grk kaže kako mu je saradnja sa Tuzlakom jedna od najbitnijih u dosadašnjoj karijeri.

Pomenuti umjetnici su u solo karijeri osvojili brojne nagrade, a obojisa su studirali kod profesora Drka Petrinjaka, Kostasa Kociolisa i Hoakina Klerca.

Kontaksakis i Ivanović su u Međunarodnoj galeriji portreta nagrađeni gromoglasnim aplauzom, koji im je dao motiv da i u narednim godinama nastupaju u Tuzli.