Komentari (96)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Uz tamburanje po Saz-u, okretanje tepsije (tepsijanje), kao vrlo bitno kulturološko naslijeđe, također treba sačuvati od zaborava!
Ja licno volim da slusam saz jer je uz saz sevdalinka tek potpuna . Steta sto nema nigdje u Sarajevu da se cuje saz u nemom lokalu osim od bajrama do bajrama na tv-u
niste spomenuli ni Rajka Simeunovica takodje jednog poznatog sazliju i cuvara bosanske sevdalinke
Sve je to uredu, ali gledam neki dan srbe na televizoru i pjevaju one svoje jojokalice uz gudalo i oni to nazivaju sevdalinkama.🙄🙄
Samo SAZ Srbina Spašava.
ma hajte, ako ga zaboravimo dovedemo Turke jer i kod njih je saz top stvar
Mure osim sto dobro svira saz dobar je i covjek.
Ovaj program treba obezbjediti svaka muzicka skola, bilo gdje u drzavi.
Imam osjecaj da je ovaj covjek u svojim tridesetim bio najveci frajer u svom mjestu
imamo svoju pjesmu, kulturu, kulturološko naslijeđe, ali zbog kromanjonskog mentaliteta mi slavimo Cece, Cice, Karleuse, Afrike...sramotno.
@Milo_Djukanovic a ko ste to vi, sa vama svijet postao
http://www.camo.ch/sazlija.htm Svama čast, al Salko Imamović je najbolji sazlija svih vremena.
prije 2-3 go na tusnju, sjedim ja i sjede Dedejic pored. Donio u flasici neke brlje svoje, a ja imo kospe. On meni malo brlje a ja njemu kospa. Kasnije mi dao neke vode za sinuse. Dobar covjeculjak.
ko saz, zlo ne misli
Sarajlije spašavaju Srbiju od zaborava, a Tuzlaci spašavaju saz od zaborava. Ajd sad Sarajlije navalite kako smo mi komunisti opet. Prvo SAZ, pa onda Srbija.
Aferim