Četvrti Festival sevdalinki
0
Tuzla je večeras mirisala na sevdah
Komentari (19)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Maš.A.ll.ah !!! Tako treba, oživljavati pravu i istinsku našu kulturu i tradiciju. Samo mi nije jasno šta na trećoj slici onaj u šeširu(bezbeli u škutorskoj nošnji) ašikuje sa djevojkom(koja očito nosi bošnjačku narodnu nošnju)??? Šta će škutori u svedahu, nemojte opet neko nazor multi-kulti sranje praviti i tako kvariti ovaj divni kulturni događaj. Nije džaba Krleža rekao: \"Sačuvaj me Bože srpskoga junaštva i hrvatske kulture\"
Vjerujem da su prisutni bar na tren zaboravili u kakvoj zabiti živimo, ovakvi događaji su posljednji tragovi civilizacije. Više ovakvih događaja :) tinyurl.com/62jccb3
ovo je lijepo
Evo još, nagledajte se ! http://www.youtube.com/watch?v=abMPrxk9tjQ&feature=related
Evo gledajte ... http://www.youtube.com/watch?v=qE4VSe4n6rQ&feature=player_embedded
Tuzla pala u sevdah ko sljiva u govno , a i ovaj forum vam je malo pozelenio pateticno i providno. Znaci vehabija -jazz udarao sinoc massala . Ali neka tradicije pa bilo cije draze su mi i ove sevdalinke od sijecenja vena uz turbo folk .
ne volim sevdah...najobicnije kukanje ljudi koji samo posmatraju svijet a ne ucestvuju u njemu....
JE LI OVO NEKO GUSLARSKO VECE...E NABIJEM VAS NA KARDAN I VAS I OVE FOSILE IZ SREDNJEG VIJEKA....
....da nas nesto iz Tuzle nesto pro-bosansko obraduje.Svaka cast Tuzla,kapa dole.
ovo muzika? zavijanje, kukanje, čerečenje.... a omiljeni stihovi \"dabogda ti oči iskapale\" , \"iskopaću ti oči\", \"srce ti istruhlilo\" , \"obje ti se ruke sasušile\" , \"majka kune sina\" , \"ubile te vile\".... koja bolesna glava smisli ovo
@hehe pravi si primjer antifasista,za razliku od fasista skutora!tvoj komentar je izrazito antifasisticki!
@Bošnjak Ne brini, zato je Bosanka na slici od škutora glavu okrenula! Sigurno konta\': \"Ma šta hoće ovaj vlah smrdljivi neobrezani od mene!?\"
OVE DVIJE KOZE ŠTO SU POBJEGLE OD KUĆE DRŽITE NA TOP-MJESTU KAO DA SU UČINILE NEKO SUPER-DJELO . TO JE JAKO LOŠ PRIMJER ZA HILJADE I HILJADE DOBRIH DJEVOJČICA I DJEČAKA. SRAMOTA ! UTIČETE NEGATIVNO NA MLADE , SAMO ŠTO IH JOŠ NISTE UOKVIRILI ZLATNIM OKVIROM . FUJ UREDNIKU !
@ bosnjak,a ne bosanac!znaci bosnjak seljacino i sve sta sam naveo!
@bosanac seljacino jedna,mozda su tebe trebali pitat ko ce u kakvoj odjeci biti,ti si sigurno jedna visoko intelektualna osoba!papak jedan,ne znas ni o cemu se radi,a pametujes i siris mrznju!jos se naso citirat krlezu,sacuvaj me Boze takvih ko sto si ti!
zeljo-sarajevo 1:0
inace tuzla \"mirise\" na sumpor