Zvanična potvrda
0

Tuzla je novi svjetski rekorder u u najmasovnijem valceru

Sarajevo-x.com
Iz Guinnessove knjige rekorda u Tuzlu je stigla zvanična potvrda postavljanja novog svjetskog rekorda u najmasovnijem bečkom valceru kojeg je 7. maja 2010. plesalo 1.510 registrovanih parova.

Ovaj događaj je, podsjetimo, organizovala agencija Colosseum, a tvorac ideje Zlatko Berbić ističe: "Ovo je sigurno najljepša priča koja je ispričana ove godine. Bosanski šarm i evropski način promocije su slika koja danas obilazi planetu. Ovo je naš PR, istinskih Evropljana. Pokazali smo svijetu da mi nismo onakvi kakvima nas često drugi žele prikazati u negativnom kontekstu. Ovo je Bosna i Hercegovina! Ponosna i uspravna!"

U obaranju Guinnessovog rekorda počasni partner je bila Ambasada Austrije u BiH, a tu noć je sa ostalim parovima zaplesao i austrijski ambasador u BiH dr. Donatus Koeck.

"Evropska kultura, a naročito bečki valcer i muzika, stvari su koje povezuju cijeli svijet. Ovaj projekat je stvorio jednu sasvim drugačiju sliku Bosne i Hercegovine", rekao je Koeck.

Projekat obaranja Guinnessovog rekorda u najmasovnijem bečkom valceru ideja je za koju je Radio Kameleon dobio priznanje Evropskog pokreta u BiH za najbolji evropski projekat godine.