{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tri Bosanke osvojile značajne nagrade na Međunarodnom festivalu dječije pjesme u Užicu

Piše: E. A./Klix.ba
28.3.2015. u 22:17
80
32
Tri Bosanke osvojile značajne nagrade na Međunarodnom festivalu dječije pjesme u Užicu
80
Goraždanke Adna Obuća i Hena Sijerčić večeras su osvojile prvo i treće mjesto na prestižnom međunarodnom festivalu pop muzike za djecu "Ljubav naša je planeta" koji se svake godine u martu mjesecu održava u Užicu.
Adna Obuća
Adna Obuća
Festival okuplja najeminentnije kompozitore i djecu soliste iz ovog dijela Evrope. Tekstovi pjesama, pored zabavnog, imaju i edukativni karakter, jer obrađuju teme vezane za ljudska prava, borbu protiv rasizma, ekologiju, porodicu, školu.

Adna Obuća, talentovana mlada Goraždanka, inače učesnica brojnih festivala osvojila je prvo mjesto na festivalu a kompozicijom "Ti nasmijan bani". U kategoriji do deset godina dok je jedna od najmlađih učesnica festivala Hena Sijerčić, također podržana gromoglasnim aplauzima i osvojila treće mjesto na festivalu.

I Dora Dujmušić iz Novog Travnika osvojila je prvo mjesto u kategoriji od 10 do 15 godina, tako da su tri Bosanke napravile odličan rezultat na prestižnom festivalu u Užicu. Hena Sijerčić dobila je nekoliko poziva na učešće na brojnim festivalima širom regije.

Ovogodišnji festival okupio je učesnike iz Srbije, BIH, Crne Gore, Bugarske, Makednije i Italije, a prethodnih godina na festivalu su nastupala i djeca iz Rumunije, Izraela i Kanade.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: