Kultura
0

Trebinje: U Muzeju Hercegovine predstavljeni priroda i portreti

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
U Muzeju Hercegovine u Trebinju otvorena je zajednička izložba radova akademskih slikara Snježane Domazet i Slavena Dragićevića, koji su na svojim crtežima predstavili prirodne ljepote i portrete.

"Na svoj realističan način, solidnom tehnikom, kompozicijom i karakterističnim uglom posmatranja, slikarka je uspjela da se osjećamo kao da smo dio tog divnog doživljaja u brezovoj šumi. Izloženi radovi predstavljaju asketsku ljepotu prirode, njene oblike i boje često skrivene od ljudskih pogleda", rekla je kustos Muzeja Jelena Pujić govoreći o radovima Domazetove, koja se predstavila uljima na platnu iz ciklusa Breze.

Pujićeva je za Dragićevića rekla da portretima rađenim u ulju na platnu pokušava i uspijeva da pokaže odnos društva prema čovjeku, čovjeka prema duštvu, čovjeka prema čovjeku i čovjeka prema sebi. "Svaki od portreta predstavlja napor da se prikaže karakter ličnosti i pečat života", rekla je Pujićeva.

Oba umjetnika završila su Akademiju likovnih umjetnosti u Trebinju - Snježana Domazet 2000. godine na grafičkom odsjeku u klasi Mirka Toljića, a Slaven Dragićević 2007. godine na slikarskom odsjeku u klasi Marka Musovića.

Domazetova je do sada imala 12 kolektivnih i jednu samostalnu izložbu, dok je Dragićević svoje radove izlagao na dvije samostalne i nekoliko kolektivnih izložbi.