{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Trebinje: U Muzeju Hercegovine predstavljeni priroda i portreti

S
29.1.2012. u 14:50
0
1
Trebinje: U Muzeju Hercegovine predstavljeni priroda i portreti
0
Trebinje: U Muzeju Hercegovine predstavljeni priroda i portreti
Foto: SRNA
U Muzeju Hercegovine u Trebinju otvorena je zajednička izložba radova akademskih slikara Snježane Domazet i Slavena Dragićevića, koji su na svojim crtežima predstavili prirodne ljepote i portrete.
"Na svoj realističan način, solidnom tehnikom, kompozicijom i karakterističnim uglom posmatranja, slikarka je uspjela da se osjećamo kao da smo dio tog divnog doživljaja u brezovoj šumi. Izloženi radovi predstavljaju asketsku ljepotu prirode, njene oblike i boje često skrivene od ljudskih pogleda", rekla je kustos Muzeja Jelena Pujić govoreći o radovima Domazetove, koja se predstavila uljima na platnu iz ciklusa Breze.

Pujićeva je za Dragićevića rekla da portretima rađenim u ulju na platnu pokušava i uspijeva da pokaže odnos društva prema čovjeku, čovjeka prema duštvu, čovjeka prema čovjeku i čovjeka prema sebi. "Svaki od portreta predstavlja napor da se prikaže karakter ličnosti i pečat života", rekla je Pujićeva.

Oba umjetnika završila su Akademiju likovnih umjetnosti u Trebinju - Snježana Domazet 2000. godine na grafičkom odsjeku u klasi Mirka Toljića, a Slaven Dragićević 2007. godine na slikarskom odsjeku u klasi Marka Musovića.

Domazetova je do sada imala 12 kolektivnih i jednu samostalnu izložbu, dok je Dragićević svoje radove izlagao na dvije samostalne i nekoliko kolektivnih izložbi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: