Komentari (146)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kakve divote i čuda svih naroda i vjera nudi Balkan! Šteta samo što su njegovi stanovnici većinom papci.
mora se priznati da su osmanlije ovde teror vrsile i da su uzrok svemu ovome, ali zasto suditi zrtvu?
Pogledaj u oci nasim zenama i kad vidis jedan divan sjaj, to je Diva Grabovceva, jos je ona ziva znaj..M.P.
Kakvih hrvata ba hahahaha šta oni imaju sa ovim
Ovo nije tradicija hrvata nego Bošnjaka katolika
Ništa to nije jedinstveno. Žene i muskarci Kopti u Egiptu rade sličnu stvar
Sličan fenomen postoji i u Sjevernoj Africi i nije isključivo ograničen na katolike. Javlja se i kod muslimana.
Tetovirale su se žene BOSANKE katolkinje. Tačno. I lijepe su tetovaže. Bosna je zaista prelijepa.
Obrisa sve ha
Ovo je čudo od seoskih komentara. Kakva god je tradicija takva je. Sve ima svoje vrijeme. Mene je stid što diskutujemo to jesu li Hrvati ili katolici. Nacionalnost, narodnost i religija su različite stvari i nema potrebe to politizirati i raspravljati. I u ostalom svako ima pravo osjećati se kako hoće.
Vesna HALUGA.
Baš mi nešto katolici u Bih,svih 7,8% nisu zaštičeni,nemaju prava.
Sve je u bajkama crkvenog klera... niti je Hrvatsko, jos manje katolicko, a kamo li "odbrana od osmanlija"...Ovo je cisto narodni paganski fenomen, koje cak prakticiraju zene u Francuskoj, seoske kurdske muslimanke (deq tattoo), a razlog dominantnog napuštanja kako u Bosni tako i u svijetu su rigorozna vjerska uvjerenja...
auuu., pa zar ova doticna ne zna za narode tribale., ovo da su se tetovirale rad i osmanlija nije skorz tacno., auu., pa ovo su nebuloze., a klix samo objavi bez daljeg istrazivanja., ko procita komentar ovaj neka potrazi narodi tribali ko su sta su i sta im je bila tradicija., pozdrav
I u Osmansko doiba imale su pravo nositi križ na čelu i ruci,i dandanas u nekim kršćanskim zemljama muslimanke ne mogu slobodno ni maramu da nose.
Pa ni u mnogim muslimanskim zemljama krscanke ne mogu da nose majice kratkih rukava ili da pokazu kosu. Tako da.... ;)
Sjećam se jedne Anice, sa Mostarski Vrata, imala je takve tetovaže. Prodavala je mlijeko i ostalo po Gožulju, dolazila na Vodicu po vodu. Često je sjedila kod moje majke, na kafi. Baš su mi te tetovaže ostale u sjećanju.
Pročitajte svoje komentare. Realni prikaz ko i kakvi to mi jesmo.
Bosanskih katolika. Katolika. Moja baka se tako izjašnajava.m