{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Tito zvijezda Eurokaza

F
21.5.2007. u 18:00
0
0
Tito zvijezda Eurokaza
0
Tito zvijezda Eurokaza
Ovogodišnji 21. međunarodni festival novog kazališta Eurokaz okupit će od 27. juna do 4. jula u Zagrebu osam predstava-epizoda međunarodnog projekta 'Tito - četvrti put', kojemu je Eurokaz producent.
Kako ističu organizatori festivala 'Projekt se bavi likom i djelom Josipa Broza, ali to je tek izgovor za bavljenje velikim temama 20. stoljeća, poput kolektivnog spasa i ideoloških isključivosti'.Projekt, u kojem sudjeluje stotinjak međunarodnih umjetnika, nastao je na inicijativu Eurokaza, koji koproducira predstave s umjetnicima i institucijama iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Makedonije, Crne Gore, Njemačke, Egipta, Rusije i Indije.

Od 7. do 16. juna projekt će se pod imenom 'Tito - treći put' održati i u Njemačkoj, u hamburškom kazalištu Kampnagel. Za kraj oba festivala, u Njemačkoj i Zagrebu (na Trgu maršala Tita), izvest će se jedna velika predstava - 'montaža' svih predstava. Cijeli ciklus ponovit će se na jesenskim gostovanjima na festivalima EX PONTO u Ljubljani, skopskom MOT-u i drugdje.

Dvije predstave već su imale premijere - predstava 'Tito - stanoviti dijagrami čežnje' u Bitoli i 'Wedding & Trials' u Zagrebu.

Inače Bitolska predstava bila je zabranjena dva dana prije premijere, no zbog te je odluke, iako je kasnije povučena, makedonski ministar kulture, nakon pritiska javnosti, dao ostavku.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: