{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Teferič", satira o vlasti Aleša Kurta, večeras na sceni Kamernog teatra 55

23.2.2018. u 10:15
22
0
"Teferič", satira o vlasti Aleša Kurta, večeras na sceni Kamernog teatra 55
22
"Teferič", satira o vlasti Aleša Kurta, večeras na sceni Kamernog teatra 55
Večeras će u Kamernom teatru 55 s početkom u 20 sati biti izvedena predstava pod nazivom ''Teferič" koja vas vodi u svijet parodijskog teatra Aleša Kurta.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Predstava ''Teferič'' je komedija koja se vrlo vješto, bez dlake na jeziku, obračunava sa vlašću. Na svim nivoima. Nije važno to što je vremenski smještena u doba turske vladavine na ovim prostorima. Još manje je važno što su glavni likovi seljani nekog malog i beznačajnog sela.

Ono što ovaj tekst čini bezvremenim je upravo to što on savršeno rezonira sa današnjim vremenom, sa današnjom vlašću i njenim (ne)odnosom spram svojih podanika, sa ulizivačkom sviješću potkazivača i sitnih vlastodržaca, mitom, korupcijom i nesvakidašnjim nepotizmom koji, neuništiv i vremenom nenačet, ostaje isti sad, kao i prije nekoliko stoljeća.

"Teferič'' je satira o vlasti i kandžiji. Jedno selo u zabiti je na meti svakojakih haramija, oslobodilaca, kadija i juzbaša. Selo je metafora za Bosnu, onakvu kakvu je svako u sebi može raspoznati (ako baš mora). Ovo je priča o strahu. Strahu od vlasti, ali i o dubokom strahu od bilo kakve promjene.

Premijerno je izvedena 7. marta 2015. godine, povodom obilježavanja dana osnivanja Teatra i devedeset godina od rođenja Derviša Sušića.

Karte možete kupiti na blagajni Kamernog teatra ili putem sistema kupikartu.ba i svim prodajnim mjestima servisa.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: