Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Moze Danise. Napravi tragikomediju sa vec poznatim zavrsetkom - Kako pokrenuti biznis u BiH. Scenario je vec toliko outa vidjen: 1) navuci nekoga da ulozi 2) zavlaci ga godinama za papire i izvlaci pomalo pare 3) uvali ga kao ziranta za biznis kredit 4) pokupi pare, a on neka se vrati odakle je i dosao, jer njima je vani svakako lakse Eto ti prave izvorne bosnjacke tragi-komedije koju mozes nazvati i "Nama je najteze" A mozes i napraviti film o skulptoru koji pravi snjezne konje dok se kraj njega krovovi urusavaju i fasade padaju ljudima na glavu. To je vise slap-stick komedija za koju bi trebalo Carli Caplina izvuci iz naftalina. Taj film bi mogao nazvati "Mile i ja". Ah da, Michael Moore je vec napravio nesto tog tipa...ali nema veze i Kusta je napravio hipter filmova o Romima, pa sta ima veze? Ako radi samo deri dok ne satares sve u prah, a onda ga usmrci!
ETO DOBRE IDEJE DA SE SLEDECI FILM SNIMI PO ISTINITOJ PRICI: DVA NAJBOLJA DRUGA DANIS I NAZIF !!!
kad je dobio oscara prala se amerika zbog odnosa prema bosni, a sada se pere evropska unija zbog odnosa prema romima
"Tanović: Nadam se da ću jednom doći na Berlinale s malo veselijom temom" Dobar je memo, sad se izvlači.... :)
Prvo, nie pobjedniciki film, a drugo, Kusta kakv god bio, makar film i sa ciganima mu je bio umjetnicki, dok je ovaj Danisov dusu dao za danasnju europu koja brise svoju savjest. Elem, sam Danis priznaje da ni on ni nijedan nas reditelj nije u stanju uraditi svoj posao, tj.napraviti umjetnicki film. Begicka, Zbanicka, on stalno prave filmove gdje smo jadni, cemerni, siromasni, vehabije, sve ono sto im strani porducent i trazi. Aferim!
Evo u jednog našeg cigana uložili i odmak medalje. Naš Danis je možda najveći cigan, ali samo trenutno. Meni je draži Muharem Serbezovski. I naravno Džej.
Probaj sa odnosom sarajlija, o batinama, pucanju polijevanju kiselinom, stavljanjem petardi i ostalom iživljavanju na nemoćnima - na uličnim psima..
Mani se prosipanja,nije Kusti ni do koljena budimo realni.
Dje su Kusta, vidi kako se za 17000 mara pravi pobjednicki film. Sa 36 milona mara svako moze napravaiti i cijeli Viegrad ali dobar film ti vise nikada. A Oskar?
koji idiotizam ,predstavljati nas uvjek kao zadnje jadnike i najprizemnije teme birati.... jel mi nismo imali ništa uspješno u istoriji vrijedno umjetničke obrade? i zapadnjaci jedva dočekaju....evo vam jade jande nagradica, samo vi nama budite tako jadni i krepani, a nama prepustite da budemo divni i bajni FUJ FUJ FUJ
Veliki bi to izazov bio za tebe Danise.
Najjači si, gigantu naš !!! Ponosni smo svi na tebe !!!