Komentari (38)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
"Dosta je Sarajevo slavilo pogrešne idole". Sarajevski idoli su onaj čistač cipela, pa ona žena što prodaje novine, pa onaj momak što pleše na ulici... pa onaj što je prodao Vijećnicu itd. itd, o njima se cijele emisije prave, dok za kamere nisu vrijedne hiljade ljudi, obrazovaih, pametnih koji su postigli mnogo za društvo i u svom životu, naravno. To je Sarajevo.
"Dosta je Sarajevo slavilo pogrešne idole" Kamo sreće da je dosta. Rekao bih prije da tome nema kraja.
Svi znamo da je Karim umro od gana... ali od gana u veni...
SVE si pogodio u sridu osim sa ''umotanom'' djevojkom. Ne kaže se umotanom nego pokrivenom i ne znam kako možeš biti toili papak i komunista da nekog gledaš i sudiš mu/joj kroz odjevne predmete, šteta, inače se doimaš vrlo razborit...
Kako si samo jadan prizeman, ogranicen i nadasve zadojen, meni je tebe zao
Svega i svacega? Ne lutko, kriticari vrlo konkretnih stvari. Nice try ;)
nece da mi objave tekst, jer sam nazvao bracu Kresevljakovice balijskim avlijanerima, koji preko Karimovog senzibiliteta prave svoje karijere. A ova dvojica brace Kresevljakovic, prije rata lajali su na sve sto je hriscansko i razlicito od njih, a sada su ko biva- pozorisni ljudi. Najiskrenije- ila li iko ko je pogledao Sartrove predstave i pronasao ih dobrima ? Meni je zao sto Karimove imaginaciju obradjuju ova dvojica "revolucionara"
...postoje ljudi koji su to što jesu zbog sebe...ne zbog tuđeg divljenja...
I. Dio Mislim da Karim nikad ne bi pristao, da se radi njegova predstava u kojoj se samo za scenografiju ulozi 30milja maraka, a da 30% stanovnika Sarajeva kopa po kontejenrima, da mu predstavu rezira djevojcica koja zeli da drugima bude idol i mainstream pozorista na balkana. Djevocica koja rado voli da posjecuje Srbijanske medije i prica onako umotano da se svima na balkanu svidi prica o ratu i BiH, mada mogu da shvatim tu njenu filozofiju jer ona uopste nije bila u BiH, za vrijeme rata. Medjutim sad odjednom ta ista djevojcica likuje obozava Karimovu knjigu, a nikad ni rijecu spomenuti Karima i da ga je ubila četnicka granata, a ne granata koja je pala u Sarajevu. Nihade jarane mislim da si ti sve ama bas sve pobrkao, vezano za taj projekat, malo te je to direktorsko mjesto uzdrmalo malo si vlage povukao doduse oduvijek si bio na memli strani, a cujem da se i neka mladjahna glumica okrece, neka masala, neka bar nesto i od tebe dobro cujem. Hajde Uzdravlje.
Ne znam kako da pocem, al hajd' da probam. Karima sam licno poznavao, ono jest' da je bio rat i se je znala i koja piva popiti doduse on nako lijeno kao da ona njega pije al ne on nju, ali znalo je biti mahnito. Nisam siguran odnodsno 100%, sam siguran da Karim nikad ne bi pristao na te pamflete tipa heroj, idol i tako te gluposti on je bio jedan normalan i veoma moralan decko, a bunt je pokazivao pisajuci odnosno bjezeci od stvarnosti, tako kad mi je jednom rekao o cemu pise i da su njegove price fikcija, tek sam ga tad poceo da kontam. Ono sto je u ratnom Sarajevu na muzickoj sceni bili Lezi Majmune, Sikter( Soba), Protest, Club Obala, to je u knjizevnom ratnom Sarajevu bio Karim. Mislim da tu Nihad K. grijesi, nije Karim tip covjeka od kojeg treba paraviti "idola", mainstream junaka, on je dovoljan sam sebi i njemu ne treba ni predstava ni ti Nihade, mislim da time samo uznemirujete njegov blagi djecacki osmijeh, i da od njega pravite nesto sto on nikad ne bi zelio biti.
@"Koji bezlicni jad moras biti i kojim mizernim zivotom zivjeti da ti trebaju idoli, bilo kakvi? " Tako je. Ja ne klanjam idolima nego sam obisao par krugova oko kamena, a sad sam hadzija. Nismo mi zaostali da klanjamo kipovima. Ne trebaju nama idoli. Nama je bitan jedan kamen, a kad uvedu sherijat i rijese se pogubne demokratije dobice svak po jedan kamen, pa pravac stadion da sprovodimo islamske zakone!
II. Dio Mislim da Karim nikad ne bi pristao, da se radi njegova predstava u kojoj se samo za scenografiju ulozi 30milja maraka, a da 30% stanovnika Sarajeva kopa po kontejenrima, da mu predstavu rezira djevojcica koja zeli da drugima bude idol i mainstream pozorista na balkana. Djevocica koja rado voli da posjecuje Srbijanske medije i prica onako umotano da se svima na balkanu svidi prica o ratu i BiH, mada mogu da shvatim tu njenu filozofiju jer ona uopste nije bila u BiH, za vrijeme rata. Medjutim sad odjednom ta ista djevojcica likuje obozava Karimovu knjigu, a nikad ni rijecu spomenuti Karima i da ga je ubila četnicka granata, a ne granata koja je pala u Sarajevu. Nihade jarane mislim da si ti sve ama bas sve pobrkao, vezano za taj projekat, malo te je to direktorsko mjesto uzdrmalo malo si vlage povukao doduse oduvijek si bio na memli strani, a cujem da se i neka mladjahna glumica okrece, neka masala, neka bar nesto i od tebe dobro cujem. Hajde Uzdravlje.
Jadni li su ovi kritičari svega i svačega. Mračan li je i tužan vaš svijet.
Jad i čemer ko sebi uzima za pravo da govori o Karimu, veze s Karimom nemaju, skupljaju poene. Da se njjih pita sva bi kultura u BiH bila potušena, samo bi oni postojali i vladali, to im i jeste cilj. Ne razlikuju se oni ništa od grobara bh kulture
Joj, commi, sva sam ovlazila citajuci tvoje filosofske misli!
Ne znam koji vam je racku ?? Zašto ba napadate momka ?? Jel nekoga mozda zahebao ili nešto ukrao ?? Ovaj Nihad Kreševljaković je bio jedno vrijeme u mojoj brigadi , znači BORIO se za ovaj grad i drzavu !! Šta je trebao još da uradi pa da bude dobar ??? Mozda da pogine !! A gdje su bili ovi što ga napadaju ??Garant na IKM -u( isturenom komandnom mjestu ) u Minhenu ili su pravili kandila po podrumima !! Pa vi rezite isto bjesni avlijaneri na sve što vidite !!!
@@commi ...čudo da se takav "kapacitet" nije lijepo "udomio" u trenutno vodećoj političkoj opciji...šteta, vjeruj mi, posjeduješ sve "kvalitete"...mahalski primitivac par ekselans...