{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sve je spremno za SFF: Ulaznice za najbolje svjetske filmove uskoro u prodaji

31.7.2015. u 13:32
41
59
Sve je spremno za SFF: Ulaznice za najbolje svjetske filmove uskoro u prodaji
41
Ako je suditi prema objavljenim filmskim programima i važnim datumima, čini se da je sve spremno za 21. Sarajevo Film Festival.
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba


Slobodna prodaja počinje 5. augusta na glavnom box officeu SFF-a u Bosanskom kulturnom centru. Istog dana kreće i online rezervacija putem stranice www.sff.ba, a rezervacije putem SMS-a moguće su već od ponedjeljka.

"Veličina festivala koji ima 100.000 posjetilaca i 2.000 akreditovanih ljudi naprosto traži vrhunski sistem koji će, nadam se, ove godine funkcionisati odlično. U to uključujemo rezervaciju putem SMS-a i putem interneta koja organizatorima daje više vremena za fokusiranje na druge poslove", rekao je direktor SFF-a Mirsad Purivatra.

Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba


"Svi potencijalni posjetitelji od danas mogu dobiti raspored projekcija koji se nalazi na zvaničnoj stranici, a programi su kreirani na osnovu selekcije koja je trajala nešto više od godinu dana. Filmovi u 18 programskih cjelina su presjek onoga najboljeg što se dešavalo na svjetskoj i regionalnoj filmskoj sceni", objasnio je Purivatra.

On je dodao da je SFF sigurno najveći festival u jugoistočnoj Evropi pa je lako zaključiti da 259 filmova iz 57 zemalja oslikava stanje u kinematografiji.
"Konkurencija je bila oštra, ali mislim da smo izabrali najbolje filmove i nadam se da će gosti i gledaoci biti prezadovoljni izabranim djelima, a sve će se dešavati u sedam kina i na tri festivalske lokacije“, zaključio je Purivatra.

Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba


Broj akreditovanih novinara i filmskih autora bit će najmanje onoliki koliki je bio na prošlogodišnjem festivalu. Također, SFF će osigurati prisustvo istaknutih filmskih autora, glumaca, producenata i ovogodišnja lista je zaista posebna.

U okviru programa posvećenog režiserima doći će dva fantastična i potpuno različita autora Brilliant Mendoza sa Filipina i Atom Egoyan iz Kanade koji će također dobiti i počasno Srce Sarajeva. Druga počasna nagrada bit će dodijeljena Beniciju del Toru koji u Sarajevo dolazi sa filmom čija je radnja smještena u BiH.

Imat ćemo priliku da pozdravimo i dobitnike nagrada na Kanskom festivalu. Među njima su i Michael Franco koji će se u Sarajevu naći po drugi put. Pored njega tu su glumci iz filma "Dheepan" Jesuthasan Antonythasan i Kalieaswari Srinivasan, kao i režiseri László Nemes, Dalibor Matanić, Deniz Gamze Ergüven, Danis Tanović i Jasmila Žbanić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: