51. Festival po redu
0

Sutra počinje rezervacija i prodaja ulaznica za Mess

FENA
Rezervacija i prodaja ulaznica za predstave 51. Internacionalnog teatarskog festivala MESS, koji će se u Sarajevu i Zenici održati od 30. septembra do 9. oktobra, počet će u ponedjeljak.

Rezervacije i prodaja ulaznica odvijat će se u prostorijama Festivala MESS u ulici Maršala Tita 54/I, od 10 do 19 sati ili putem mobitela 062/321-685.

Kako su naveli u saopćenju MESS festivala, za kupovinu u periodu od 19. do 25. septembra omogućeni su posebni popusti, dok će Festival MESS osigurati posebne popuste za penzionere, studente te pozorišne djelatnike.

Kao i prethodnih godina Festival MESS daje popust na kupovinu kompleta za studente, pozorišne radnike i penzionere od 40 posto od ukupne cijene što iznosi 120 KM, dok za kupovinu pojedinačnih ulaznica popust iznosi 20 posto.

Zahvaljujući podršci Općina Centar i Stari Grad Sarajevo, cijene ulaznica dječijih predstava za kolektivne dolaske vrtićima, osnovnim i srednjim školama iznosit će 1 KM.

Od 30. septembra ulaznice će se prodavati na biletarnicama pozorišta u kojima se igraju predstave.

"U periodu od 19. do 25. septembra možete rezervirati i kupiti komplete ulaznica sa popustom od 30 posto od ukupne cijene što iznosi 140 KM, dok se za pojedinačne ulaznice odobrava popust od 20 posto", istaknula je Dajana Gurda, event i protokol managerica Festivala MESS.

Ona je naglasila da će se u periodu od 25. do 30. septembra kompleti ulaznica moći kupiti po redovnoj cijeni od 200 KM.

Od 30. septembra do 09. oktobra 2011., 51. Internacionalni teatarski festival MESS publici u Sarajevu i Zenici predstavit će 32 teatarska ostvarenja iz cijelog svijeta. Festivalski programi World MESS, Mittel Evropa, Future MESS i Children MESS dovest će oko 500 gostiju iz 15 zemalja.