{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Studentski pohod u Historijski muzej BiH od 4. do 6. aprila

F
FENA
31.3.2015. u 08:48
186
6
Studentski pohod u Historijski muzej BiH od 4. do 6. aprila
186
Studentski pohod u Historijski muzej BiH od 4. do 6. aprila
Foto: Davorin Sekulić / Klix.ba
Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu u saradnji sa Studentskim pohodima i Historijskim muzejom BiH organizira za sve studente, povodom Dana grada Sarajeva, trodnevnu posjetu Historijskom muzeju Bosne i Hercegovine.
Od 4. do 6. aprila studenti će moći posjetiti Historijski muzej po cijeni ulaznice od dvije KM, a u muzeju će, pored stalne postavke, biti i postavka "70 godina. Šta nam grad priča o prošlosti?“.

Studentski parlament poziva studente svih univerziteta da učestvuju u ovom pohodu, koji ima za cilj kulturno opismenjavanje studenata i mladih o važnosti muzeja za društvo i budućnost države.

"Veliki broj studenata nije imao priliku da posjeti Historijski muzej BiH. To pokazuje da se kroz obrazovni proces nije posvetilo dovoljno pažnje kulturno-historijskim vrijednostima naše države, a što dokazuje i sama činjenica da je već duži period za javnost zatvoren Zemaljski muzej BiH", kaže koordinator ovog pojekta Amar Nurković.

Poručuje da ne treba dozvoliti da kulturne institucije budu na marginama prioriteta te da treba da pokažemo da su studenti pokretači pozitivnih promjena u društvu, saopćeno je iz Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: