|

Studenti oživljavaju kultnu Otvorenu scenu Obala

Studenti oživljavaju kultnu Otvorenu scenu Obala
39
Piše: A. Dž.
15.11.2013. u 14:45
2
komentara
39

dijeljenja
ASU
Studenti oživljavaju kultnu Otvorenu scenu Obala
Otvorena scena Obala Akademije scenskih umjetnosti Sarajevo bila je jedno od najzanimljivijih i najživljih teatarskih mjesta u bivšoj Jugoslaviji. Pamtimo kultne predstave "Audicija", "Čudo u Šangaju", "Dame biraju", "Divlje meso"... koje su nastale na ovoj sceni.
Agresija na BiH prekinula je uspon Obale, a po završetku rata bilo je pokušaja da se ponovno aktivira i uspostavi nezavisna scena koja će služiti afirmaciji mladih umjetnika.

To bi se uskoro moglo realizirati i Otvorena scena Obala ponovo postati prostor koji će studentima Akademije scenskih umjetnosti omogućiti da promoviraju svoje ideje.

Docent ASU-a i glumac Ermin Bravo najavio je da će Obala uskoro ponovo postati jedan od aktivnih teatarskih prostora u gradu.

"Studenti su oformili jednu grupu i žele da to sami vode i pokrenu, da biraju svoje projekte koje žele tu prezentovati, da se bave produkcijom i umjetničkim vođenjem scene", kazao je Bravo i dodao da je to ponovno pokretanje te kultne scene i prostora u našem gradu sa jednom novom generacijom, kreativnom i svježom.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...