{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Studenti oživljavaju kultnu Otvorenu scenu Obala

15.11.2013. u 14:45
39
2
Studenti oživljavaju kultnu Otvorenu scenu Obala
39
Studenti oživljavaju kultnu Otvorenu scenu Obala
Otvorena scena Obala Akademije scenskih umjetnosti Sarajevo bila je jedno od najzanimljivijih i najživljih teatarskih mjesta u bivšoj Jugoslaviji. Pamtimo kultne predstave "Audicija", "Čudo u Šangaju", "Dame biraju", "Divlje meso"... koje su nastale na ovoj sceni.
Agresija na BiH prekinula je uspon Obale, a po završetku rata bilo je pokušaja da se ponovno aktivira i uspostavi nezavisna scena koja će služiti afirmaciji mladih umjetnika.

To bi se uskoro moglo realizirati i Otvorena scena Obala ponovo postati prostor koji će studentima Akademije scenskih umjetnosti omogućiti da promoviraju svoje ideje.

Docent ASU-a i glumac Ermin Bravo najavio je da će Obala uskoro ponovo postati jedan od aktivnih teatarskih prostora u gradu.

"Studenti su oformili jednu grupu i žele da to sami vode i pokrenu, da biraju svoje projekte koje žele tu prezentovati, da se bave produkcijom i umjetničkim vođenjem scene", kazao je Bravo i dodao da je to ponovno pokretanje te kultne scene i prostora u našem gradu sa jednom novom generacijom, kreativnom i svježom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: