{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Sto godina od rođenja Billie Holiday i Franka Sinatre i koncert u Sarajevu za sve ljubitelje jazza

Klix.ba
23.2.2015. u 17:00
79
30
Sto godina od rođenja Billie Holiday i Franka Sinatre i koncert u Sarajevu za sve ljubitelje jazza
79
Sto godina od rođenja Billie Holiday i Franka Sinatre i koncert u Sarajevu za sve ljubitelje jazza
31. Internacionalni festival Sarajevo "Sarajevska Zima" 2015 Infinity, u saradnji sa Ambasadom Republike Slovenije, priređuje gala koncert kojim će obilježiti stotinu godina od rođenja legendi jazza - Billie Holiday i Franka Sinatre.
Ljubitelji stvaralaštva Billie Holiday i Franka Sinatre, ali i vrhunskog jazza, moći će uživati u izvedbama kompozicija koje su obilježile 20. i 21. stoljeće, a koje će za sarajevsku publiku izvesti Big Band DOM, Nina Strnad i Oto Pestner.

Povodom jubileja, Oto Pestner će pjevati kompozicije Frenka Sinatre, dok će Nina Strnad izvesti neke od najupečatljivijih jazz standarda koji se vežu uz stvaralaštvo Billie Holiday.

Koncert će se realizirati 27. februara u Bosanskom kulturnom centru, sa početkom u 20h. Ulaznice za koncert mogu se rezervisati na e mail adresi: [email protected] Više informacija možete pronaći na web stranici Sarajevskazima.ba.


Big Band DOM počeo je sa radom 2002. godine, na inicijativu Brace Doblekara, dirigenta i umjetničkog vođe orkestra. Gostovali su na jazz festivalima širom Evrope, država bivše Jugoslavije, a ovo je prvi nastup u Sarajevu. Orkestar koji čine mladi ljudi, poznat je po profesionalnosti, velikom žaru izvođenja i raznovrsnom repertoaru.

Nina Strnad je mlada slovenačka pjevačica koja je studije završila na najprestižnijoj akademiji savremene muzike u New Yorku. Kritičari smatraju da je jedna od najboljih slovenačkih jazz pjevačica svih vremena. Kao predstavnica Slovenije, nastupila je sa European Jazz Orchestra, kao i sa mnogim priznatim muzičarima regije i svijeta.

Oto Pestner je jedan od najboljih evropskih vokalista. Njegov opus seže od operete do rocka, od popularne do džez muzike. Simio je više stotina ploča. Nastupao je sa najvećim imenima jazz stvaralaštva, a samo neka od njih su Bobby McFerrin, Dexter Gordon, B. B. King, New York Voices i mnogi drugi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: