{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Stjepan Kljuić promovisao knjigu "Izdaja Bosne": Zagreb je krvnik bosanskih Hrvata

8.12.2018. u 15:07
216
176
Stjepan Kljuić promovisao knjigu "Izdaja Bosne": Zagreb je krvnik bosanskih Hrvata
216
Stjepan Kljuić, nekadašnji član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice, upriličio je, kao dio pratećeg programa Festivala Dani Jurislava Korenića, promociju knjige naslovljenu "Izdaja Bosne".
Stjepan Kljuić je na promociji knjige ponovio tvrdnje da je Franjo Tuđman zajedno sa Slobodanom Miloševićem u Karađorđevu dogovarao podjelu Bosne i Hercegovine, a u svojoj novoj knjizi je iznio sjećanja na protekla tri desetljeća i najdramatičnije razdoblje novije povijesti BiH.

Kljuić je postao predsjednik HDZ-a BiH prije rata predvodeći hrvatsku politiku u razdoblju u kojemu se vodila borba za osamostaljenje BiH i obranu od srbijanske agresije. Politički je eliminiran kada ga je po uputama iz Zagreba na čelu stranke zamijenio Mate Boban.

"Ja tvrdim da je Zagreb krvnik bosanskih Hrvata. Sarajevo ih je dokrajčilo no to je već drugi 'par rukava'", kazao je Kljuić uz konstataciju da prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman Bosnu i Hercgovinu nije "ni volio ni poznavao".

Predsjednik Hrvatskog kulturnog društva "Napredak" Franjo Topić bio je jedan od promotora knjige "Izdaja Bosne", a na promociji je kazao da je odnos prema politici kao zalaganju za opće dobro u BiH odavno napušteno.

"To je bitan uzrok problema u kojem se BiH nalazi", kazao je Kljuić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: