Komentari (162)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nek je nama koride i šatora, tuga...
@Denin60 jel ruralci ? Evo ja sam zivjeo u Becu i Zagrebu , sada zivim u Zepcu , vidjeo sam gradova kao sto ti vjerovatno neces za zivota , nisi vjerovatno mrdnuo iz Sarajeva cim je tebi taj gradic za Europske standarde centar svijeta , i ti sada kao neki jeben ti u Sarajevu , dobro vam je covjek rekao glumite tu neku kulturu ni jedan ne ode na ovakav koncert punite ga djecom iz Osnovnih skola i slicno , a cim se treba raspravljati vi kao gradani svi ostali seljaci ...
@ensiferum mozda si vidio gradova po Evropi, al skolu si zapostavljao pasa moj lijepi, a to gdje si ti zivio i gdje sad zivis ne cini te gospodinom, gospodin je muskarac sa manirima i potrebnim obrazovanjem koje ti nemas. sto se tice Sarajeva, poznato je da Sarajevo od vajkada prednjaci kad je rijec o gradovima u BiH, na carsiji je vazda bilo gospode, dok ste vi slusali raznorazne zvukove, Sarajevo je bilo centar Balkanske muzicke scene. Sarajevo je velegrad i nemoj ga stavljati u istu recenicu sa zenicom jer nemaju nista zajednicko.
PRIKAŽI ODGOVORE (9)
Kod nas je kultura u ku.. penisu. Svi se bave nekim "bitnijim" stvarima kao što su zvijezde, farme, parovi, fejsbuci, tviteri, instagrami... Dodikom, Bakirom.
@relod87 evo ja se ne sjecam kad sam zadnji put bio, ima sigurno 5 godina, ali nisam bio zato sto u Mostaru nema pozorista narodnog, ne radi odavno, nekad bude nesto ali i to jednom godisnje.
@relod87 Mislim da je žensko u pitanju! 😊
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
"klasična muzika" nije najsretniji termin za (evropsku) umjetničku muziku ...
stvarno sramota da je bio kakav seljakluk nebi bilo dovoljno mjesta
Koliko filozofiranja a ni 1% ovih sto kritikuju ne slusa klasicnu muziku.
nije ovo uopšte toliko loše. u većini drugih gradova nije, i nikad neće uopšte biti organizovano veče klasične muzike. klasika nikad nije bila masovna muzika. došli su oni koji vole takvu muziku i to je to. druga stvar, da je ovako nešto bilo organizovano u sa ili bl, u prvom redu bi bili ljubitelji klasične muzike tipa esad radeljaš, iza njih nekoliko redova wannabe elite i njihovih dupeuvlakača, a tek u zadnjih par redova možda ovoliko iskrenih ljubitelja klasike.
Žalosno je zaista što je ovako malo ljudi, ali recimo ja nisam znala da će se ovo uopće održati. Potreban je i malo bolji marketing. Zašto klix nije objavio jednu vijest, prije recimo 10 dana, da će biti ovaj koncert? :)
Zenica i kultura nikako ne idu zajedno. Trebali ste dijeliti čimbur na ulazu, možda bi bilo bolje.
@kitolovac Jest,u Zenici muzej nikada nije dosao u pitanje...a negdje jeste...
Dajte vi njima onog levata iz Kaknja, takve shabane jedino Bosna voli.
Komercijalni savjet - probati sa Marijom Šerifović....
i ja sam magistar francuskog kljuca
Zato je dragana mirkovic dva puta napunila arenu..
nije bas dvaputa..prvi puta je napunila jer je pjevala humanitarni koncert...drugi put onako i upola manje doslo ;)
@-SmrtNacionalizmu- :-) dobro si..hoces reci da je ovaj koncert klasicne muzike bio humanitarnog karaktera da bi odziv bio veci??
Koji ste licemjeri,krenite od sebe,ko to od vas slusa ovakvu muziku,ko to na telefonu ima Mozzarta a ne Rihannu ili Acu Pejovica,ko bi od vas otisao,budite iskreni? Rijetki su ljudi koji cijene ovakvu muziku i najeze se kad poslusaju. Rijetki su i u svijetu,pa jedan Gangam style,smeće,ima 2,5 milijarde pregleda a Mozzartov Turski mars jedva 50 000. Da je ova seka digla cijenu na 50 KM dosla bi nasa "elita" da bude vidjena i to bi dosli cak i iz Sarajeva,ovako je dosao ono ko to voli.
Braco draga jada i tuge .Nasta spade nasa drzava .Vode je oni sto im mucu jos goveda u glavi ,a i preovladali u narodu takvi .Jad ,jad ,....
Stobija sto isla gledat,meni se ta muzika nesvidja nimalo,Himzo pojaca vikendom Mirsadu i Jarane,meni dosta
Znaju umjetnici gdje su gostovali pa nisu iznenađeni ... SDA glasaču su ilahije (nemam ništa protiv njih) vrhunac umjetničkog događanja a to je publika za koride ...
@halal passat mogu minuse mlatot koliko hoce ,al tacno..bosna je jedan veliki papakland
Ma i tih nakih kulturnih proljeca, zima, ljeta... sto od bosanskih kasaba treba kao da naprave Salcburg, Pestu, Bec... je previse. I to su prevazidjene stvari, to nekakvo podmetanje kulture. Sto rece Rambo Amadeus neki dan, kome je do koncerta Rahmanjinova ili tako nesta, moze ga naci iste sekunde, niko ne mora gledati ono sta mu se podmece.