Komentari (21)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
umjetnost opstaje uprkos svemu i zato Zima nama grije srca.
šta god rekli o zimi najbolji je festival .festival je fešta duha i igra ,a primitivizam imasvoje mjesto u svakom gradu pa i u šeheru.tu nema lijeka.
kakav komentar, takav nadimak ... promotoru svjetskih j.ebivjetara i ublehaša (čitaj: umjetnika)
ko ovom iz godine u godinu POKLANJA lopatom naše poreske pare da prodaje maglu? od vrata do vrata , eto spahića s torbicom... i onda tako s budžeta na budžet...
Jel ovo san ili java. Zar ova budala nije uhapšena...
ibro legenda si, prijavis se pod razlicitim nickovima i pises u svoju korist :) nije ti ovo prvi put da to cinis, kralj si :P
pa oni koji su naučili na vašerske i šatorske zabave sa turbo folkom i alkoholom (protiv ja čega nemam ništa lično,ko voli nek izvoli) njima izgleda smeta nesto drugačije, a mi sarajlije živimo sa sarajevskom zimom i nedamo da nam to oduzimate,kao što ni mi ne oduzimamo vaše običaje i manifestacije.
zima je dala šansu mladim umjetnicima i formirala mnoge generacije umjetnika,ali i našu predivnu sarajevsku publiku kojazna šta je umjetnost.
pogledajte www.sarajevskazima.ba i razmislite . sarajevska zima je predstavila u toku 1.254 dana 3.535 programa i bila organizator u protekle tri decenije najznačajnijih kulturnih događaja u bih i regiji.sve naše institucije kulture gradile su taj program i tradiciju .istorija festivala je upisana u evropsku kulturnu baštinu.unesco i evropski parlament,savjet evrope i bh institucije vrednuju doprinos sarajevske zime na temelju izuzetnih umjetničkih ostvarenja i promocije kulturnih različitosti.sarajevska zima je zbog svojih svjetskih standarda priznata u svijetu umjetnosti .
Sa Sarajevskom zimom sve se galerije otvaraju i sva pozorišta ,ulice ožive i mi se radujemo .zašto je tako strašno biti umjetnik u svome gradu.kome smeta kultura ,smeta mu i grad i njegovi ljudi.
sa zimom smo upoznali umjetnike sa svih strana planete i naši su umjetnici predstavljeni u svjetu.grad se ponosi sa ovim festivalom i dodjelio mu je šestoaprilsku nagradu zbog afirmacije sarajeva i naše kulture.sretno sarajevska pahuljice.
sarajevo je festivalski grad postao sa srajevskom zimom i turistički interesantniji evropski centar,sviđalo se to kome ili ne.bravo za festival koji otvara svijet umjetnosti mladima.
HVALA SARAJEVU ZA ZIMU.DIVNA I NEZABORAVNA PUBLIKA.
odrasla sam sa sarajevskom zimom.najbolji festival. ljubomora je bolest nekulturnih i jadno je društvo sa onima koji nam kroje mrak po svojoj mjeri.
pametno i lijepo od sarajevske zime.puno ljubavi za sarajevo.