{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Slovenija specijalni gost festivala "Sarajevska zima"

F
24.1.2008. u 14:16
0
0
Slovenija specijalni gost festivala "Sarajevska zima"
0
Slovenija specijalni gost festivala "Sarajevska zima"
Ambasadorica Republike Slovenije u Bosni i Hercegovini Nataša Vodušek i direktor Festivala “Sarajevska zima” Ibrahim Spahić danas su potvrdili učešće umjetnika iz Slovenije, koja je ove godine zemlja specijalni gost Festivala.
U okviru gostovanja slovenskih umjetnika u okviru "Sarajevske zime" bit će prezentirani slijedeći programi: Koncert Slovenske filharmonije, Ljubljansko mestno gledališče nastupit će s mjuziklom „Guslač na krovu“ u režiji Stanislava Moša. U Galeriji "Novi hram" bit će otvorena izložba ”Fotonični trenuci”.

Također bit će upriličen i klavirski recital Irene Koblar i predstavljanje monografije “Četvrta strana trougla: Poznati Slovenci i slovenska društva u Bosni i Hercegovini 1878.- 2000.”.

Monografiju će predstaviti: Stanislav Koblar, urednik monografije, Ivo Svetina, Nela Malečkar, Boštijan Kenda, Juraj Martinović, Vefik Hadžismajlović, Aiša Softić, Ivana Jevđević, Muhiba Kaljanac, Amra Čusto, Alma Leka, Elma Hašinbegović i Mesud Hero.

Od ostalih programa koje su slovenski umjetnici pripremili za "Sarajevsku zimu" izdvaja se i gostovanje Slovenskog narodnog gledališča Ljubljana s baletnom večeri YIN&YANG ”She is missing”. Muzika J. S. Bach - F. Busoni, koreografija: Leo Mujić ”Troy Game”, muzika Brazilijan Batucada i Bob Downes, koreografija: Robert North BKC, te gostovanje pjesnika iz Slovenije.

Na okruglom stolu “Barikade bez granica – ’68 Novi (vrli) svijet” iz Slovenije će učestvovati Sonja Lokar, Lev Kreft i Pavel Zgaga.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: