Promocija u Sarajevu
0

Slikovnica "Sirenin san" okupila umjetnike iz 12 zemalja

FENA
Slikovnica "Sirenin san", spisateljice Marije Fekete-Sullivan je u izdanju Sarajevo Publishinga.

Promocija knjige, u sklopu Sarajevske zime, uz istoimenu mini predstavu za djecu predviđena je za 21. februar u Domu policije.

"Sirenin san"' bio je inspiracija i za mini predstavu Kreativne radionice Alexen, koju će prisutni moći pogledati tom prilikom, a potom se družiti sa spisateljicom i ilustratorima.

O knjizi govorit će književnik i moderator promocije Sabahudin Hadžialić.

Bajka Marije Fekete-Sullivan u izdanju Sarajevo Publishinga, dovoljno je zaintrigirala 12 savremenih umjetnika iz 12 zemalja svijeta da bi za nju poslali svoje ilustracije. Od toga je deset ilustracija specijalno urađenih za slikovnicu koja sadrži fascinantne slike i fotografije iz ukupno šesnaest zemalja svijeta.

Ovo, najnovije, izdanje knjige "Sirenin san" sadrži kratke životopise zastupljenih ilustratora, od SAD-a do Japana, a to su: Abdoulie Colley (Gambija), Camiela Warringa (Holandija), Carol Ochs (SAD), Claire Dupont (Francuska), Diana Morrillas (Španija), Ljerka Njerš (Hrvatska), Maha Fouad (Egipat), Nikki Romano (Filipini),Rebecca Teclemariam-Mesbah (Švicarska), Rose Macleod (Ujedinjeno Kraljevstvo), Sanela Husić-Musabašić (Bosna i Hercegovina) i Tetsuro Susumu (Japan).