Komentari (11)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U obrazovni sistem pod hitno treba uvesti obavezne časove na kojima će se govoriti o anksioznosti i depresiji, časove učenja o samopoštovanju, ljubavi prema sebi. Ne smijemo zaboraviti brojne slučajeve samoubistava, poput dječaka iz Internacionalne škole prije nekoliko godina. Djeca ne znaju pričati o svojim osjećajima na što velikim dijelom utiče tehnologija.
@gooUser1606241778 Pričanje o tome neće nikom pomoći. I žrtve genocida mogu pričati o svojim mrtvim, samo tako dobivati veću tugu. Ja kad sam tužan i prestrašen, baš sam tužan i prestrašen, a kad nisam baš nisam, bez obzira da li pričao o tome. Normalno da ću biti tužan kad je situacija tužna ili neka druga negativnost oko mene.
Današnji učenici to vrlo lako idu copy paste, čisto sumnjam da su ikad pročitali neku knjigu a i roditeljima je tako lakše evo ti tablet i igrice da mi ne smetaš. Naravno čast izuzecima.
Skolarci ako jos ovo godinu i vise potraje, nece mnogi posteno se potpisat znat,to ce radit roditelji umjesto njih. A o zadanim temama da i ne pricamo!!