Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Eno srednjoškolci oskrnavili ono malo spomen obilježja što smo mu uspjeli sklepati kod KŠC-a. Nek si ti nama na vrijeme otišao dobri čovječe, da ne gledaš u šta se pretvaramo.
Lahka ti zemlja bosanska, moj Dačo!
Njegove price su nesto sto najbolje opisuje naseg covjeka nakon rata. Melanholija u kombinaciji sa zajjebbancijom...kad citas...ne znas bi li se smijao...ili plakao...ili oboje odjednom. Ne mogu da vjerujem da je proslo ovoliko kako covjeka nema :(
Čast mi je čitati njegova djela. Mogu misliti, kakva je bila čast poznavati ovakvog čovjeka. Neka ti je la'ka zemlja bosanska.
koliko smo piva popili zajedno u kafani San
Dačo, neka ti laka ova bosanska zemlja...
"Prvi put je umro 1993. godine kada je napustio Sarajevo, a te kobne godine je i ranjen. Godine 1998. je opet umro kada je napuštao SAD i svoje dvije kćerke, koje je neizmjerno volio, a prije 18 godina ispisao se iz živih, kako je jednom kazao njegov kolega pisac Abdulah Sidran. 15. oktobra 2001. godine preminuo je treći i zadnji put". - Strasni jedan gospodin, pravi zaljubljenik u svoj grad i svoju raju. Zivjet ces ti lave vjecno u svom Sarajevu....
Otac izvršio samoubistvo, majka te napusti a ti ostaneš koliko toliko normalan.... Ma bravo
Bio veliki pisac.čovjek i gospodin...