Komentari (5)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nije mi jasno što joj je prezime skraćeno. Uvijek i na svim mjestima je pisalo "Nasiha Kapidžić-Hadžić". Svi koji su je čitali to pamete, to piše i na ovoj tabli na slici, ali eto nek je klix pametan.
Sjecam se njenih pjesmica dok sam isao u nize razrede osnovne skole.
danas nema pjesnika ni pisaca u pravom smislu te riječi, mislim na pisce tipa meše, andrića, krleže i njima sličnim, njihove knjige kad pročitaš ostaneš zapanjen briljantnošću pisanja, posebno kad je o meši riječ. danas većinom ako i postoje pisci to su oni koji pišu haiku poeziju ili kratke pripovjetke. više mi to ispada ko furanje na pisce nego stvarna preokupacija tih ljudi iskreno dobro je da i njih ima, nego da nikoga nema.
Nemoj tako, ima onaj Harun Jahja sto piskara knjige o Teoriji evolucije. Ne zna ni osnove iste, ali mu to nije problem da napise desetak knjiga. Moras se diviti i takvim talentima.
Vidis ni Mesa, a dobrim dijelom ni Ivo se nisu odmah etablirali u knjizevnim krugovima. Trebalo je proci nekoliko godina da se genije otkrije. Andric je ipak otkriven, ali Mesa i ne bas za vrijeme zivota. Danas ima BIH dobrih pisaca i pjesnika. Prije svega Sidran, Vesovic, Puhalo, Esic, Karahasan....