Kultura
0

Sjajni Marija Šestić i DrAmmar Project otvorili Sarajevo Sevdah Fest

Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Pjevač Neno Murić (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Marija Šestić i DrAmmar Project otvorili su u utorak navečer treći Sarajevo Sevdah Fest (SSF) fenomenalnim nastupom u dvorani Bosanskog kulturnog centra u Sarajevu.

Dobrodošlicu publici uoči koncerta poželjela je glasnogovornica SSF-a Lamija Hodžić koja je rekla da je cilj projekta vratiti sevdalinku tamo gdje joj je mjesto.

Šest sjajnih muzičara koncert je otvorilo pjesmom "Plačem već tri dana", a potom su otpjevali i odsvirali "Razbolje se šimšir list", "Moj behare, ko li mi te bere"...

DrAmmar Project i Marija Šestić su ideja i projekt sarajevskog muzičara Amara Češljara. Uz Mariju i Amara, na sceni su se pojavili i gitarista Muris Varajić, instrumentalista i profesor harmonike Elvis Bečar, klarinetista Meho Radović i kontrabasista i basista Almir Nezić.

Dva sata odlične svirke samo su prekidali gromoglasni aplauzi publike, koja je uživala u novim aranžmanima prelijepih bosanskih i makedonskih pjesama.

Ni Šestić nije krila svoje zadovoljstvo. Istakla je kako joj je drago što je i ove godine u Sarajevu na Sevdah Festu.

"Ove godine aranžmani su manje eksperimentalni, suptilniji su i zaista uživam", rekla je Šestić.

Posljednja pjesma koju su otpjevali u zvaničnom djelu koncerta bila je "Zajdi, zajdi", nakon čega ih je publika gromoglasnim aplauzom i ovacijama ponovo vratila na scenu.

Po povratku na binu su otpjevali "Da sam ptica i da imam krila", a za kraj je Marija otpjevala "Gdje si dušo, gdje si rano" u pratnji gitariste Kerima Jašarevića.

"Hvala publici i nadam se da smo prenijeli ono što smo htjeli", rekao je Amar Češljar.