Kultura
51

Pogledajte spot za pjesmu "Situacija" iz filma "Politika i drugi zločini" Kenana Musića

Klix.ba
Foto: Ena Ibrović
Foto: Ena Ibrović
Skoro četiri mjeseca nakon što je održana <a href="http://www.klix.ba/vijesti/bih/premijerno-prikazan-film-politika-i-drugi-zlocini/140404128#13">premijera filma "Politika i drugi zločini",</a> reditelj filma Kenan Musić je na svom YouTube kanalu objavio i spot za soundtrack filma "Situacija".

Ovo je jedan od dva autorska soundtracka koja su se našla u drugom dugometražnom filmu sarajevskog reditelja.

Tekst za pjesmu "Situacija" napisao je Ahmet Pozder aka MIOK, mladi sarajevski reper, a na komponovanju muzike pomogao mu je i AdrianTeeTee.

Soundtrack "Situacija" oslikava samu radnju filma, ali i situaciju u našoj državi. Kenan je i nakon premijere filma rekao da će čekati ljeto za objavu spota s obzirom na to da će već tada biti aktuelna tema izbora 2014. Ono što je u suštini i najznačajnije u vezi ovog spota jeste činjenica da sam njegov kraj sugeriše istu poruku kao i kraj filma.

Spot je sastavljen od kadrova iz filma "Politika i drugi zločini", koji je sniman prošle godine u septembru, ali i od arhivskih kadrova protesta preuzetih sa YouTube-a, ali i iz lične arhive.

Film "Politika i drugi zločini" ima još jedan autorski soundtrack koji potpisuje mladi bh. kompozitor Osman Abdelmukarama, a spot za ovaj soundtrack će biti objavljen do kraj ove godine.