Komentari (36)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
legenda brate, legenda
Svaka čast Sinane,samo tako nastavi... (Y)
Kompozicija fakat GORI. Svak' ko kaže suprotno ljubomoran je do bola.
Ljubomorne duse mogu da mu puse
rekao sam samo da mi se ne svidja kompozicija glupaco. dodji malo ti meni da popusis .
meni se ne svidja.
Sinan je NAJBOLJI :)
vala, sinan nije los, al meni je samir fejzic hiljadu puta bolji. kod sinana je sve na isti fazon, sve na isti kalup. a ovi primitivci sto kazu da ne razumiju jazz, nek naviju sebi cecu malo, jer ocito samo takav primitivizam razumiju.
Izuzetna osoba, odličan kompozitor, dirigent, aranžer i pijanist. Jednom riječju: LEGENDA. Iskrene čestitke.
RESPECT, RESPECT, RESPECT!!!!!! BRAVO!!!! BITI PETI U SVIJETU NIJE MALA STVAR !!
Još jedan :) http://www.klix.ba/profil/omeralbertocontador Hahaha budale :) 5 accounta napravila :)
Sva cast maestro,prepoznaje se kvalitet i u Americi,
Novi account, ista priča :)
Pa još jedan :) samir.dum Gdje je kraj? :)
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ako je ovo teorija zavjere ja sam kosmonaut. Svakodnevna je to stvar i dosta članaka je na klixu objavljeno po tom principu. Nije nagađanje nego sam svjedočio nekim od njih. Ali hajde nebitno. Nek ti je Sinan legenda i neka je jedan od 5 najboljih kompozitora jazza. Nek si se ti registrovala da nam to sve umjetnički objasniš. Nek je temljenost jazza u Sinanu. Kamo sreće da imamo nekog jazz virtuoza ili nekog svjetskog jazz kompozitora. Rado bih ja da je Sinan to ili neko drugi. Ali na moju žalost nije tako. Opet to je samo moje skromno mišljenje. Kontam ja da neko može mislit i suprotno, uostalom vidimo u kakvom neukus društvu živimo. Opet ponavljam, mislim da tebe vode neke druge stvari a ne njegova umjetnost. Može mi svako reći da nagađam i to je ok. Ali ne mogu zamisliti da neko ko voli jazz se bavi Sinanom uopšte. Ipak, svaka njemu čast. Bavit se u ovakvoj sredini jazzom... ludilo.
Ponos Bosne i Hercegovine, sve čestitke ovom vrijednom i talentovanom kompozitoru!!!!
Sa pricama o tome sta bi pravi muzicar trebao raditi ne postizes nista, jer nisi u kozi pravog muzicara. Neuspjesno izokreces faktografiju u svoju korist. Samira Fejzica, koji je imao oko 300 glasova nije uredu vrijedjati jer i on se bori i radi. Ipak, mozda tebi to sve ne odgovara sve jer si upleten ( da odgovorim tvojim nivom teorija zavjera ) u neki festival, cija se politika / lobi kosi sa ovom. Znam da ti je u ovom trenutku najpogodnije da pises o emocijama, ali tvoj kontekst izbijaju materijalne cinjenice, pa ti ispadas emotivan. Svejedno, lijepo je sto se zanimas za jazz. Moj savjet je da budes malo temeljniji u tome jer JAZZ JE UMJETNOST! P. S. Evo, Sinan legenda sad bio na dnevniku :0 ( ne znam da li je prilog vise od 10 minuta )
nema sta samir fejzic da se trudi, on je postigao vrhunac. bolji od sinana 1000 puta. kod sinana je sve isto, na isti fazon, nema inovativnosti. jazz jeste umjetnost, al sinanov jazz, kad jedno djelo poslusas, ko da si poslusao sva.
Ti samo upadas dublje u teorije zavjere. Sta ima Nostradamus? Mozda ja znam ove informacije bas zato jer me zanima jazz muzika sa ovih prostora i uopste. Tebi je neophodno jedno predavanje… Da krenemo… Jazz u Bosni i Hercegovini kreće otprilike od ’45 godine, gdje su mnogi muzicari ( Dejan Zagorac, Srdjan Matijevic, Drago Parazdik, Igor Capljinski, Kornelije Kovac, Pepi Juric itd. ) gradili drzavni arhiv ( fonoteku ) ove vrste muzike na nasim prostorima. Muzicari poput Sinana su to samo podigli na novi nivo. Dalje, na ovom takmicenju ( znam jer sam se EDUKOVALA o tome, jer me zanimaju savremeni tokovi muzike kao i novi mediji ) prijavljena je djevojka koja pjeva u duetu sa Bobby McFerriom – ona je u svojoj kategoriji top 5. Prijavljena je i ruskinja koju je Quincy Jones proglasio najvećim mladim talentom na Montreux jazz festu, ona je također top 5 u svojoj kategoriji, znaci prijavljeni su ljudi koji vole ovu muziku.
Prijavili su se amerikanci, pokraj kandidata sa skoro svih kontinenata ( mislim da nema samo Australije ). Tvoj problem je sto ti se jazz svodi na par imena, koja i ptice na grani znaju, pa ne mozes znati ko je dobar muzicar u Argentini, Srbii, Rusiji, Italiji, Portugalu itd. Eto, rus koji je među pet najboljih ( kraj Sinana ) prijavio se sa koncertom sa Montreux jazz festivala, ali ti to nemas pojma, sto je i razumljivo. Ali, onda se ne bavi stvarima o kojima ne znas. Ovo takmičenje osmisljeno je na internacionalnom nivou, prvo u svijetu koje je koncipirano putem interneta i totalno je legitimno. Reklamirano je na jazzfest.ba, na jazz.hr, na stranici all about jazz itd... tako da se ne provaljujes svojom gluposti i potencijalim teorijama zavjere. Mogu te optuzit da si psihicki nestabilan ili da imas PTSP :o
Nema tu nikakvih teorija zavjere. Ovaj članak si poslala ti klixu. Nakon toga si se registrovala na klix i braniš ono što je neodbranjivo. Očigledno ova nebuloza nikog ne zanima, klix je uradio šta je trebao, stavio to na prvu stranicu 10 minuta i uklonio. Svi zadovoljni. Nijedan ozbiljan jazz muzičar se neće prijaviti na neko internet takmičenje i uopšte na neko takmičenje. Ovo je gore od Evrovizije kad se uzme u obzir kako je jazz ozbiljna muzika. Ko eto Sinan budala, imo jednu od najboljih kompozicija jazza prije 20 godina i čeko sa njom. Imo valjda preča posla, pa sad i ona došla na red. Možeš ti mene optužit za šta hoćeš. Nebitan je to dio. Ovdje tebe vode emocije prema čovjeku i ništa dalje. Čisto sumnjam ako si isitnski ljubitelj jazza da ikad poslušaš išta Sinanovo, ali haj sve je moguće. Njemu svaka čast za naše uslove, ali trpat ga na svjetki nivo... samo može neko koga vode emocije ili ko je budala ili ko pojma nema. Ko što je i ovaj Samir F. sebi zado 900 glasova.
Sreća pa ima žiri kakav takav pa ga je nogiro.
Ma kakvi glasovi, kakav Samir F... To su sve glasovi publike za šta Samir nije ni prošao. Ovo je izabrao stručni žiri sastavljen od: Randy Breckera , Joe Lovana i Lenny Whita. Svi koji imalo poznaju jazz znaju koliko su značajni ovi muzičari. Stranica jest relativno nepoznata, posebno ljudima odavde, ali zar je jazz muzika ljudima odavde ( statistički ) išta više poznata? Čestitke SInanu! Svaka čast. Kvalitet uvijek nađe svoj put.
Evo, malo procackah po site-u: http://madeinnyjazz.com/top_5_composer_category/ - ako vas zanima, lista top 5 kompozitora. Vidim, ispod pjesme Sinan napisao ovaj isti text o ratu i još da mu se dupli album 'Bosnia Groove' moze cuti na www.jazzradio.com, što je najveci online jazz radio, il je i to nepoznato, haha. Cudan smo mi narod. Sretan Vam Dan državnosti BiH!
Ko se još prijavio od velikih zvijezda jazz muzike osim Sinana? Bugar, Ukrajinic, Bosanac, Rus, Hrvat, Spanac, Argentican i Finac. Ne izmišljaj živa bila. Ovo je poluanonimni sajt, sa teškim anonimusima koji se takmiče i samo budala bi mogla reći da je on među 5 najboljih kompozitora jazz muzike na svijetu. Nijedan poznati kompozitor jazza se nije ni prijavio. Nijedan Amerikanac uopšte se nije prijavio za ovaj cirkus. Ali eto može se reći da u konkurenciji ovih prijavljenih po mišljenju žirija ove stranice/organizacije njegova kompozicija među pet najboljih. Što je ogromna razlika. http://madeinnyjazz.com/committee/
PRIKAŽI ODGOVORE (2)