Kultura
726

Sevdah Takht Damira Imamovića potpisao za Glitterbeat, najboljeg World Music izdavača

Klix.ba
Sevdah Takht Damira Imamovića potpisao je ugovor sa Glitterbeatom, najboljim World Music izdavačem.

Nakon velikog uspjeha sa prvim zajedničkim izdanjem 2012. godine i brojnih nastupa na prestižnim internacionalnim festivalima, Sevdah Takht Damira Imamovića uskoro započinje snimanje drugog CD-a pod nazivom "Dvojka", koji će biti objavljen u proljeće 2016. godine.

CD će objaviti Glitterbeat records, mladi, ali izuzetno agilni internacionalni izdavač, a produkciju potpisuje Chris Eckman (ex-The Walkabouts), suvlasnik Glitterbeata i producent svjetske reputacije.

Prvi put Glitterbeat records proglašen je za najboljeg World Music izdavača na svijetu 2014. Glavni kriterij izbora je uspješnost u plasiranju vlastitih izvođača na radio stanice širom Evrope i svijeta.

Glasovi 45 medijskih kuća iz 25 zemalja (među kojima su BBC, Radio France International, WDR/Funkhaus Europa) učestvuju u odabiru omiljenih novih muzičkih izdanja a ukupni rezultat objavljuje se na platformi World Music Charts Europe (WMCE).

Zahvaljujući grupi priznatih muzičkih stvaralaca među kojima su i za Grammyja nominirani Bassekou Kouyaté, zatim Noura Mint Seymali i Samba Touré,

Glitterbeat je u 2015. ponovio uspjeh i potvrdio poziciju najboljeg izdavača. Od ove godine Sevdah Takht Damira Imamovića pridružiti će se ovoj grupi svjetskih umjetnika A liste.