Komentari (6)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
@Diogenes Sta si ti htio reci da mi je znati?! I otkud tebi pravo da mislis da ja ne znam jako puno stvari o ovom filozofu? samo mi je zasmetao ovaj prvi komentar, kojih ovdje, na ovom portalu ima jako puno, i to sam i komentarisala a ne Diogenesa/Diogena kao filozofa... Kakav god dogadjaj da bude, bilo pozitivan bilo negativan, na ovom portalu komentarise se sa *urac, pi*chka, i sl...zalosno A ti @Diogenes, nisi dobar, mene kritikujes da sam nepravilno koristila ime, a ti se registrujes upravo pod to ime @filos ...vidi se ko zna...;)
@Diogens Korišteno je originalno ime filozofa i iz tog razloga je Diogenes a ne Diogen kako je u nekim literaturama naveden. Da kaže se Marko Aurelije ali ne radi se ovdje o izgovoru već o pismu. Hoćeš li napisati \"blu\" ili \"blue\" za plavo itd? Želim reći da nijedan oblik nje pogrešan, da može i Diogen i Diogenes.
nije bio ni(t)ko, cijenjena indikitito, kad se već prosipamo znanjem. To jest, naravno da je bio neko na grčkom i još nekim jezicima, recimo engleskom. Ali mi ne govorimo \"Bio sam u Vijeni\" nego \"u Beču\", ne kažemo \"Filistin\" nego \"Palestina\", naš naziv za rimskog \"Marcusa Aureliusa\" je Marko Aurelije, itd, itd. Kad se već volimo praviti pametni. Onaj na koga se ovdje referira kod nas se zove DIOGEN, a malo pismeniji će ti ispričati i nekoliko anegdota o njemu - ne samo kako je živio u buretu, nego i kome je rekao \"Skloni mi se sa sunca\" i slično. Ako nekog već hoćemo nečemu naučiti, moramo biti malo pismeniji od njega (ili nje).
Sam bi mogao izraziti zabrinutost
Prisustvovala sam na par susreta...sve rijeci hvale i podrske imam za ovu poetsku grupu i zelim im puno srece i upornosti... a ti rhinostop prvo nauci ko je bio Diogenes, pa onda pricaj prostakluke ovdje
sami vrh BE-HA pjesništva. a ovo \'diogenes poetes\' zvuči nekako kao šampon za pranje pi.chke! sorry, shvatite to kao pjesnički izražaj, ne kao uvredu. :-) pih!