Kultura
0

Senad Bašić: Još jedna urnebesna sezona serije "Lud, zbunjen, normalan"

Piše: A. Dž.
Senad Bašić (Foto: Arhiv)
Senad Bašić (Foto: Arhiv)
U pauzi snimanja nove sezone serije "Lud, zbunjen, normalan", glumac Senad Bašić na SFF-u promovira film "Adria Blues", u kojem glumi bivšeg rokera Tonija Riffa koji pokušava oživjeti svoju muzičku karijeru.

Film, prema Bašićevim riječima, govori o generaciji 50-godišnjaka koji su sazreli u vrijeme socijalizma i koji se suočavaju sa jednom vulgarnom tranzicijom i posljedicama katastrofalnog rata.

"Govori o ljudima koji su bili kreativni u to vrijeme, ali su se pod pritiskom svega što se dešava urušili i vegetiraju. Lik Tonija Riffa se poput feniksa pokušava izdignuti iz te neke zdrobljenosti i ponovo biti rock zvijezda, odnosno on želi da bude poput Micka Jaggera i ja ga tako i vidim, dok ga drugi vide kao uličnog pjevača", kaže Bašić za Klix.ba.

"Adria Blues" je jednostavna priča i u tome je njena ljepota. Film je, kaže, veoma realan i objektivan.

"Baš kao i u životu. Nikada ne znate kako će stvari ispasti bez obzira koliko ih planirali i vjerovali u njih", ističe poznati glumac.

Zbog snimanja novih epizoda jedne od najpopularnijih humorističnih serija na ovim prostorima, glumac nije imao vremena da pogleda nijedan film na SFF-u i žali zbog toga.

"Produkcija mi je velikodušno dala dva dana da promoviram film s ekipom iz Slovenije. Već sutra idem na snimanje koje traje po 12 sati dnevno tako da, nažalost, ne stignem ništa pogledati", kazao je Bašić za Klix.ba.

Otkrio je da će nova sezona serije "Lud, zbunjen, normalan" biti bolja i zabavnija nego ikada prije, sa novim likovima i novim dogodovštinama.

"Mislim da je Feđa napisao do sada najbolje scenarije. Pročitao sam ih 20-ak i mogu reći da publiku očekuje još jedna urnebesna sezona", rekao je Bašić.