{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Seminar o pomoći Italije Odjeljenju za konverzaciju Zemaljskog muzeja BiH

F
8.11.2018. u 11:16
2
3
Seminar o pomoći Italije Odjeljenju za konverzaciju Zemaljskog muzeja BiH
2
Seminar o pomoći Italije Odjeljenju za konverzaciju Zemaljskog muzeja BiH
Foto: N. G./Klix.ba
Ambasada Italije u Bosni i Hercegovini i Visoki institut za konzervaciju i restauraciju iz Rima organizatori su seminara "Talijanska podrška uspostavljanja Odjeljenja za konzervaciju Zemaljskog muzeja BiH" koji ima za cilj prezentaciju aktivnosti koje Visoki institut provodi od 2016. godine.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Riječ je o finalnom događaju trogodišnjeg projekta posvećenog muzejskim stručnjacima, koji je razvijen u okviru kulturne kooperacije između Italije i Bosne i Hercegovine, a organiziran u suradnji s Ambasadom Italije u Sarajevu i Generalnog ureda za promociju Italije pri italijanskom Ministarstvu vanjskih poslova i međunarodne suradnje, saopćeno je iz Ambasade Italije u BiH.

Seminar će predstaviti rezultate dodatnog treninga stručnjaka Zemeljskog muzeja BiH i restauratorskih radova na metalnim predmetima (2016.), na arheološkim i etnološkim predmetima od drveta (2017.) te na keramičkim predmetima (2018.) iz muzejskih kolekcija.

Zahvaljujući intenzivnoj suradnji ISCR-a i Zemaljskog muzeja BiH ostvareni su uslovi za uspostavljenje Odjeljenja za konzervaciju, čije su laboratorije opremljene naprednom tehničkom opremom, a u kojim će stručnjaci pomenutog muzeja nastaviti rad na restauraciji i konzervaciji, započet uz italijansku podršku.

Seminar će biti održan sutra u Zemaljskom muzeja Bosne i Hercegovine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: