Program (H)Ajmo
13

SARTR gostuje u Cirihu s predstavom "Jedvanosimsoboakalomistobo“

Klix.ba
U subotu, 21. aprila Sarajevski ratni teatar SARTR gostuje u Cirihu sa predstavom "Jedvanosimsoboakalomistobo” u okviru programa (H)Ajmo. Ovaj program realizovan je u organizaciji i-platoform.

i-platform podržava i podstiče razvoj Bosne i Hercegovine kroz uvezivanje bh. dijaspore u Švicarskoj, prikupljanje i razmjenu informacija, povezivanje aktera iz obje zemlje, stvaranje sinergija, podsticaj i promoviranje inicijativa koje daju doprinos razvoju socijalnih, ekonomskih i kulturnih procesa u Bosni i Hercegovini.

Nakon Ciriha slijedi učestvovanje na 15. međunarodnom festivalu komedije "Mostarska liska 2018" u utorak, 24. aprila, a dan poslije i na V Festivalu glumca BiH u Konjicu.

Predstava “Jedvanosimsoboakalomistobo” nastala je u režiji Aleša Kurta, koji je zajedno sa Nejrom Babić autor teksta.

U predstavi igraju: Maja Salkić, Mirela Lambić, Ana Mia Milić, Alban Ukaj, Sead Pandur, Jasenko Pašić, Adnan Kreso, Davor Sabo, Saša Krmpotić i Lejla Čaušević k.g. Dramaturgiju potpisuje Dubravka Zrnčić-Kulenović i Nejra Babić.

Kostimografiju potpisuje Melisa Musić Ajkunić, a scenografiju Vedran Hrustanović. Muziku za predstavu su radili Damir Nevesinjac i Basheskia.

Predstava je realizirana u okviru projekta "Kofer za sjećanja" Studija lutkarstva Sarajevo kojeg podržava Vlada Švicarske.