{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevski hoteli "krcati" uoči SFF-a

F
12.8.2013. u 14:55
0
9
Sarajevski hoteli "krcati" uoči SFF-a
0
Sarajevski hoteli "krcati" uoči SFF-a
Sudeći prema rezervacijama u sarajevskim hotelima uoči održavanja Sarajevo film festivala (SFF) i za vrijeme trajanja Festivala Sarajevo će biti posebno posjećen grad.
Prema informacijama koje je dobila Agencija Fena u pojedinim hotelima u samom centru grada, do sada su većinom napravljene rezervacije, a najveći dio gostiju su stranci.

U hotelu "Europe", jednom od najatraktivnijih hotela u Sarajevu, odsjedaju uglavnom poznata imena i većinom su gosti stranci.

"Hotel je krcat. Tolika je popunjenost da čak nedostaje i soba, a jedan dio su gosti SFF-a", rečeno je Feni u hotelu "Europe".

U hotelu "Astra Garni" od 16. do 24. augusta kapaciteti su popunjeni i svi gosti su stranci, kazali su Feni u ovom hotelu.

U hotelu "Astra" smještajni kapaciteti su dosta popunjeni i većina gostiju su stranci, mada još ima slobodnih soba i još se prave rezervacije, kažu u ovom hotelu.

U hotelu "Bosnia" kažu da još u toku ove sedmice počinju rezervacije, ali sudeći prema ranijim godinama posjećenost će biti velika i uglavnom su to strani gosti.

U hotelu "Central" navode da je posjećenost odlična, svi kapaciteti su zauzeti i bukirani su do 25. augusta, a 90 posto gostiju su stranci.

U hotelu "Holiday" smještajni kapaciteti su popunjeni sve do kraja augusta. U ljetnom periodu gosti dolaze iz cijelog svijeta. Najviše je Turaka, zatim Italijana, a također ima dosta gostiju i iz zemalja zapadne Evrope, Amerike, Malezije, Australije, kazali su Feni u ovom hotelu.

U hotelu "Belvedere" smještajni kapacitetu su također popunjeni.

U hotelu "Saraj" gosti - učesnici SFF-a će također biti smješteni. Kako navode iz ovog hotela još nemaju konačan broj i imena gostiju, ali su to većinom strani gosti.

U hotelu "Bristol" izuzetno je velika posjećenost, ne samo za vrijeme održavanja SFF-a, već, kako kažu, posjećenost je velika tokom augusta.

Više od 80 posto su strani gosti, većinom iz Saudijske Arabije, Kuvajta, Katara, kazali su Feni u hotelu "Bristol".

U hotelu "Sokak" također očekuju veliku posjećenost u periodu održavanja SFF-a. Do sada je rezervirano oko 60 posto kapaciteta i uglavnom su gosti stranci, iz evropskih zemalja, kazali su Feni u ovom hotelu.

U hotelu "Latinski most" također su napravljene rezervacije i 99 posto gostiju su stranci. Gosti su iz raznih dijelova svijeta, Novog Zelanda, Italije, Švedske, Češke, Slovačke, Rusije, kazali su Feni u ovom hotelu dodavši da još ima slobodnih mjesta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: