Jazz Fest
0

Sarajevski "Gramofon" na sceni sa svjetskim muzičkim zvijezdama

Klix.ba
Omar Hakim
Omar Hakim
Ansambl Miles Smiles na evropskoj je turneji koja će obuhvatiti i tri jazz festivala u regiji, a sarajevska agencija Gramofon će biti zadužena za posebnu binsku opremu za Omara Hakima potrebnu za sva tri koncerta.

Radi se o vrlo kompleksnom bubnjarskom setu koji ne postoji na prostoru bivše Jugoslavije, a Gramofon je jedina backline agencija koja u svom inventaru ima potreban set. U isto vrijeme zvanična je agencija kompanije Pearl za region kada je u pitanju podrška muzičarima koji sviraju na instrumentima ovog uglednog proizvođača.

Omar Hakim je jedan od glavnih umjetnika koji svira i reklamira Pearl, snimio je na stotine albuma a njegovi se bubnjevi čuju na još toliko svjetskih hitova, dugogodišnji je saradnik nekih od najvećih muzičkih zvijezda od jazza do popa. Svirao je sa Milesom Davisom, Stingom, Madonnom i Michaelom Jacksonom. Jedan je od najslavnijih bubnjara današnjice.

Prvi koncert ansambla Miles Smiles će biti održan večeras, 23. oktobra u Univerzalnoj sali u Skopju, u okviru Skopje Jazz Festivala, dok će na Beogradskom jazz festivalu Miles Smiles nastupiti 25. oktobra.

U Sarajevu će članovi ansambla kojeg pored Hakima čine trubač Wallace Roney, saksofonista Rick Margitza, gitarista Larry Coryell, orguljaš Joey DeFrancesco i basista Ralphe Armstrong, svoj premijerni nastup imati 1. novembra u Bosanskom kulturnom centru na trećem danu 16. Jazz Festa.

Inače, Gramofon je agencija sa najvećim inventarom binske opreme u regionu i jedina agencija specijalizirana za binsku opremu u ovom dijelu Evrope. Ove je godine osigurala kompletnu opremu za više od 70 bendova koji su učestvovali na šibenskom Terraneo festivalu, poput Jon Spencer Blues Explosion, Swans, Parov Stelar Band, Thievery Corporation, Frendly Fires i mnogih drugih.