{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevski debi mladog pijaniste Bartolomeja Stankovića 4. februara

30.1.2014. u 21:06
69
3
Sarajevski debi mladog pijaniste Bartolomeja Stankovića 4. februara
69
Sarajevski debi mladog pijaniste Bartolomeja Stankovića 4. februara
Bartolomej Stanković
HKD Napredak i Matica Hrvatska će 4. februara u Domu Oružanih snaga BiH upriličiti sarajevski debi mladog bosanskohercegovačkog pijaniste Bartolomeja Stankovića. Koncert počinje u 19 sati.
Na programu su djela: Krešimir Seletković – Neurosis, Franz Liszt – Sonata u h-molu, Samir Fejzić – Toccata i
Modest Petrovič Mussorgski – Slike s izložbe.

Ulaz na koncert je slobodan.

Bartolomej Stanković je magistrirao klavir u klasi prof.em. Pavice Gvozdić na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, te završio master pijanistički studij u klasi prof. Federica Gianella na Steinway Society akademiji u Veroni. Klavir je započeo učiti u klasi prof. Bahrije Šabanović u ŠOMO "Avdo Smajlović" u Visokom, a nastavio u Srednjoj muzičkoj školi Sarajevo u Sarajevu u klasi prof. Angeline Bojović-Pap.

Dobitnik je niza nagrada i priznanja, kao i Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu 2011. godine za projekt-prezentaciju "Klavir kroz povijest i građu". Koncertirao je u mnogim gradovima Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Italije, solistički, kamerno i s orkestrom (Dubrovački simfonijski orkestar).

Koncert su podržali: Ministarstvo odbrane BiH, Ministarstvo kulture i sporta KS, Matica Hrvatska, HKD Napredak, BHRadio 1, AmirBukoPhotography i ProServis PIANINO2.

Više informacija na www.bartolomejstankovic.com.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: