Kultura
0

"Sarajevska zima" i SARTR dogovorili program koji će biti realiziran u CD

FENA
Direktor Internacionalnog festivala Sarajevo "Sarajevska zima" Ibrahim Spahić i direktor SARTR-a Osman Arslanagić dogovorili su se danas o programu koji će biti realiziran u CDA tokom predstojećeg XXV jubilarnog festivala "Sarajevska zima" 2009. pod motom Organic Art Life, saopćio je Press festivala Sarajevo "Sarajevska zima".

Direktor SARTR-a Arslanagić izrazio je zadovoljstvo zbog uspješne dugogodišnje saradnje SARTR-a i "Sarajevske zime" koja traje od osnivanja SARTR-a i koprodukcije sa "Sarajevskom zimom" koje su izvanredno primljene od pozorišne publike u BiH i svijetu.

Istaknuo je predstave "Ay, Carmela" i "Utjecaj gama zraka na Sablasne nevene" koje će biti uvrštene u specijalni program jubilarne "Zime".

"Sarajevska zima" realizirat će u svom programu od 7. do 28. februara dio scenskog programa u CDA.

Iz tog programa izdvajaju se "Nutrine", "Aseptička zona ili litvanske pjesme", "Albert se boji" - pantomima, "Unajmljivanje klovna", "Moj dio drugoga" savremeni ples - svjetska premijera, te savremeni ples "Čekaj me budna".

Direktor "Sarajevske zima" i direktor teatra SARTR dogovorili su se i o stvaranju nove scene za savremeni ples koja će djelovati tokom cijele godine i podupirati produkciju mladih umjetnika.

"Na sceni CDA bit će 21. marta ove godine predstavljeni najuspješniji učesnici međunarodnog konkursa za muziku i savremeni ples koji je "Sarajevska zima" raspisala povodom evropske godine posvećene imaginaciji i novoj kulturnoj industriji", saopćio je Press festivala Sarajevo "Sarajevska zima".