Komentari (19)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Meni je ovo divno, još su falile narodne nošnje Hrvata i Srba, pa da se čovjek osjeća kao građanin BiH, ovako je lijepo vidjeti tradicionalne nošnje jednog naroda u multietničkom Sarajevu, gdje se prožimaju kulture istoka i zapada i gdje smo svi -svi na svome i gdje nas kultura poštivanja drugog i drugačijeg izdvaja iz društva europskih naroda. Bilo bi lijepo da je neko pozvao na ovu predivnu smotru folklora i slična društva drugih naroda u Sarajevu.
Jedna primjedba, KUD Baščaršija nije Društvo jednog naroda, to je ansambl sa nacionalnim repertoarom, igrama, pjesmama i običajima svih naroda Bosne i Hercegovine i ex-Jugoslavije. Ovom prilikom je bilo prigodno da se igraju i pjevaju igre iz starog Sarajeva. Ansamb Bašaršija ima repertoar od 7 koregrafija svih naroda i narodnosti iz BiH i iz svih krajeva koje su postavljali vrhunski stručnjaci iz BiH.
Prformans starih turskih Bošnjana, konfuzija. Moglo je i Austrijskih:)
Ovo je pretpostavljam tradicionalna narodna nošnja starih Bošnjana još iz vremena Kralja Tvrtka, koju baštine današnji Bošnjaci?
folklor je vrh.
samo neka se igra ispred Katedrale zna se , krv nije voda
malo ovo nadrealistički... ispod katedrale bošnje tancaju!? zar trg alijin obližnji nije primjerenije mjesto? (mogu zamislit kako je vinko ispotiha bogar'o)...
@katoni Kako te majka tako pametna i načitana rodi...
Ljepota, dosta je one golotinje i anitpjevača