Kultura
0

Sarajevo Talent Campus predstavljen u Berlinu

Sarajevo-x.com
U organizaciji Fondacije Robert Bosch i Sarajevo Film Festivala, u nedjelju je na 8. Berlinale Talent Campusu, koji se održava u okviru jubilarnog 60. internacionalnog filmskog festivala u Berlinu, upriličena prezentacija Sarajevo Talent Campusa i projekta Sarajevo grad filma.

U prisustvu predstavnika glavnih partnera projekta Sarajevo Talent Campus i Sarajevo grad filma, Federalnog ministra kulture i sporta Gavrila Grahovca, te čelnih ljudi Fondacije Robert Bosch i Berlinale Talent Campusa, Jovan Marjanović, rukovodilac Industry odjela Sarajevo Film Festivala talentiranim filmskim profesionalcima iz cijeloga svijeta predstavio je ciljeve i dosadašnje uspjehe projekata Sarajevo Film Festivala.

Marjanović je također pozvao filmske talente da prijave svoje učešće u programu Sarajevo Talent Campusa, platforme koja kroz niz radionica i predavanja renomiranih filmskih profesionalaca, povezuje mlade glumce, režisere, producente i scenariste iz 13 zemalja Jugoistočne Evrope. Također, oni su pozvani da nakon učešća u Sarajevo Talent Campusu prijave svoje projekte i na konkurs Sarajevo grad filma koji im omogućava snimanje kratkometražnih igranih filmova.

Ovom prilikom predstavljena je i Co-Production Prize, nagrada koju dodjeljuje Fondacija Robert Bosch, za najbolji prijavljeni projekat, filmski koncept mladih filmskih profesionalaca iz Njemačke i Istočne Evrope u domenu kratkog igranog, dokumentarnog i animiranog filma.