{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevo: Izložba potresnih fotografija somalijskih izbjeglica

Piše: Elvisa Kavgić/Klix.ba
3.4.2012. u 18:30
49
8
Sarajevo: Izložba potresnih fotografija somalijskih izbjeglica
49
U Gazi Husrev-begovoj medresi u Sarajevu je u utorak otvorena izložba fotografija "Izbjeglica Somalije" medicinskog tehničara Ikrama Erdogena.
Posjetitelji galerije su šokirani fotografijama izgladnjele i bolesne djece koja jedva preživljavaju u veoma lošim uslovima za život, a jedan od njih je rekao kako ni u BiH nije sasvim sjajna situacija te da je život i ovdje isto tako težak.

Emina Selimović, organizatorica izložbe, koja je u Keniji boravila nekoliko mjeseci, je rekla da bi nas galerija trebala podsjećati na to koliko mnogo mi imamo, a koliko malo je tim ljudima potrebno, te da smo svi odgovorni za takvo stanje u društvu.

Izložba je otvorena u organizaciji Istanbulskog edukativnog i kulturnog centra (IHH) zajedno sa turskom fondacijom Insami Yardim Vakfi, a cilj je povećati svijest o onima koji su u nevolji te pružiti humanitarnu pomoć ljudima u Somaliji. IHH redovno organizuje slične izložbe u cilju pružanja pomoći zemljama koje su u ratu ili su zahvaćene prirodnim nepogodama u borbi protiv siromaštva i radi na uspostavljanju socijalne pomoći najugroženijim.

Galerija je otvorena danas i sutra do 20 sati, a svi oni koji žele donirati određena novčana sredstva mogu to uraditi slijedeći upute na web-stranici www.ihh.org.tr/anasayfa/en.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: