Humor za duhovite
60

Salve smijeha i ovacije za odličan stand up show Nikole Đurička u sarajevskom Domu mladih

Piše: El. B.
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Proslavljeni srbijanski glumac Nikola Đuričko nasmijao je do suza sarajevsku publiku u Domu mladih kojoj je predstavio svoj prvi stand up show "Sve što ste hteli da znate o Džoniju, a niste smeli nikad da ga pitate".

Za ovu predstavu tražila se karta više, a sarajevski Dom mladih kojim su se prolamale salve smijeha bio je ispunjen do posljednjeg mjesta.

Zašto je pao balet i zašto je morao nositi helanke, kako je izgubio četrdeset klinaca, šta je morao pjevati u prvom razredu, kako je u vojsci dobio dva nagradna izlaska u grad i za koliko je prodavao putovanja na Havaje samo su neke anegdote iz života Nikole Đurička koje je publika imala priliku čuti.

"Kao glumac sam dao stotine intervjua ali ovo što pričam na nastupu niko nije mogao da me pita tako da je to jedna druga strana Džonija kakvog niste upoznali", rekao je Đuričko ranije u intervjuu za Klix.ba.

Inače, odluku da napravi stand up show Đuričko je donio na svom 40. rođendanu, no realizirao je to tek tri godine kasnije. Prema njegovim riječima dolazak publike, koja ga je večeras ispratila višeminutnim aplauzom i ovacijama, mu je najveći poklon.