Izuzetno emotivna
0

Romantična predstava ''Radnja na uglu" večeras na sceni Kamernog teatra 55

Klix.ba
Na sceni Kamernog teatra 55 večeras će, s početkom u 20 sati, biti izvedena predstava ''Radnja na uglu'', koju je postavio francuski reditelj François Lunel, na osnovu teksta mađarskog pisca Miklosa Laszla.

Riječ je o šarmantnoj, zabavnoj i izuzetno emotivnoj i romantičnoj komediji te izvanrednom tekstu prema kome je svojevremeno snimljen i čuveni film u kom je glavnu ulogu igrao James Stewart.

"Ova predstava za mene predstavlja prelijepu i ljupku sliku istočne Evrope prije Drugog svjetskog rata. Prikazuje vrijeme u kojem su ljudi imali manire, poštovali sebe i druge, poštovali jezike kojima su govorili, kako svoj tako i jezike drugih. Ideja, narod, nacija, grupa tada je značila nešto. Nakon 1945. godine društvene, etičke i umjetničke karakteristike čovjeka su se promijenile i pojavila se politika i cinizam. Ono što sam želio pokazati ovom predstavom jeste da, ako je svijet prije opstao, to je moguće i sada, ali samo ako se fokusiramo na nekoliko pravila, principa, kao što je poštovanje drugih i različitih, solidarnost, briga prema jezicima. Ustvari mislim da ova predstava pokazuje šta Bosanci trebaju sada, to je mirna i duhovita priča, s lijepim emocijama i nježnim osjećajima. To će dati nadu ljudima u ovim vremenima podjele", rekao je reditelj François Lunel.

U ovoj raskošnoj ansambl predstavi uloge su ostvarili Dragan Jovičić, Muhamed Hadžović, Vanesa Glođo, Senad Alihodžić, Amar Selimović, Aida Bukva, Boris Ler, Rade Čolović, Ravijojla Jovančić-Lešić i Benjamin Rifatbegović.

Karte možete kupiti na blagajni Kamernog teatra ili putem sistema kupikartu.ba i svim prodajnim mjestima servisa.