{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Radnici KPMG-a u BiH pružili podršku Zemaljskom muzeju

4.9.2015. u 08:11
55
Radnici KPMG-a u BiH pružili podršku Zemaljskom muzeju
55
Bosna i Hercegovina se već dugi niz godina suočava sa problemom sistemskog rješavanja pitanja finansiranja sedam kulturnih institucija od značaja za ovu državu, među kojima je i Zemaljski muzej u Sarajevu.
Kao posljedica dugogodišnjeg pravnog vakuuma Zemaljski muzej je bio primoran, prije skoro tri godine, zatvoriti svoja vrata posjetiteljima i uskratiti stanovnike Bosne i Hercegovine i mnogobrojne turiste za mogućnost posjete i uvida u neprocjenjivu vrijednost kulturnog blaga koje čuva ovaj Muzej.

U želji da daju svoj doprinos te da ukažu na značaj kulture i postojanja kulturnih institucija za svaku državu, a naročito na neophodnost sistemskog i trajnog rješavanja pitanja finansiranja kulturnih institucija, radnici KPMG B-H d.o.o. za reviziju i KPMG Tax & Advisory B-H d.o.o. su se svesrdno priključili građanskoj akciji "Ja sam Muzej".

Materijalna donacija KPMG-a Zemaljskom muzeju te entuzijazam radnika KPMG-a da barem na jedan dan budu čuvari Muzeja predstavlja samo mali korak u rješavanju problema.

Malim koracima KPMG je započeo svoj uspješni put u Bosni i Hercegovini 2000. godine otvaranjem ureda u Sarajevu, nakon čega je 2007.. godine uslijedilo i otvaranje ureda u Banja Luci, da bi danas, nakon 15 godina postojanja izrastao u jedno od najrespektabilnijih revizorskih i savjetodavnih privrednih društava u Bosni i Hercegovini.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: