Kultura
6

Radionica ulične fotografije u sklopu programa "StreetArtura" u Mostaru

FENA
Street Arts Festival, u sklopu programa "StreetArtura", u saradnji s OKC Abraševićem i Američkim kutkom Mostar, realizirat će radionicu ulične fotografije koju će voditi profesionalni fotograf Ivan Sanczewski iz Španije.

Radionica ulične fotografije pod nazivom "Street Happens" održat će se u Mostaru od 23. do 25. septembra u Američkom kutku Mostar (suteren Gimnazije), najavili su organizatori.

Šta je zapravo ulična fotografija? U biti, to je nepatvorena, spontana fotografija uslikana na javnim mjestima, ali i više od tog, najavili su organizatori.

"Street Happens" radionica namijenjena je onima koji se bave fotografijom, posjeduju fotoaparat s manuelnim postavkama (analogni ili digitalni) te žele unaprijediti svoje znanje.

Koncept je takav da će sudionici kroz timski rad i istraživanje na ulici učiti o tehnikama fotografije, a na kraju će u OKC-u Abrašević biti organizirana izložba radova nastalih na radionici.

Broj učesnika je ograničen, a zainteresirani se mogu prijaviti do 19. septembra na ovom linku.

Program "StreetArtura" realizira se u povodu održavanja pet godina Street Arts Festivala u Mostaru, te ga implementira Vijeće mladih Grada Mostara uz podršku Instituta za razvoj mladih Kult.